Варна, 2015-а: В общината сложиха компютър за гражданите, но никога не е...включен

01.12.2015 / 17:20 2

фото Веселин Златков

Публичен компютър, който да се използва от гражданите, е монтиран във фоайето на зала „Пленарна“ в община Варна. Той е съвсем нов, на него е залепен стикер с логото на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и информация за проекта, по който е бил доставен. Новата придобивка радва окото на всички преминаващи през общината, особено на тези, които са виждали и ползвали подобни компютърни системи на публични места в Европа и по света.

Около новата машина обаче има една „малка“ подробност. По неясни причини, компютърът стои изключен от контакта.

Малък експеримент на „Петел“ обаче показа по-голям недостатък на модерното устройство. Дали ще е включен или изключен компютъра пред залата, в която заседава Общински съвет – Варна, на практика няма значение. Дори когато щепсела е в контакта, на екрана не излиза нищо и с компютъра не може да се работи. Явно въпреки получената помощ от НСОРБ, община Варна все още не е успява да влезе в крак с новите технологии, особено когато се отнася за предоставяне на подобни услуги на гражданите.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Анoнимен (преди 7 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Какви услуги за гражданите? Общината събира само пари и още пари. Половината ги дава на мангалите, останалите отиват в софия.
4
1
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 41010 | Одобрение: 8220
Ще се оправят едва след като гражданите щурмуват общината и започнат да превъзпитават съветниците един по един.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама