Варна довършва с 3,5 млн. лв. ремонта на най-разбития си булевард

19.02.2016 / 15:32 9

Последният етап от ремонта на най-разбития варненски булевард - „Трети март“ започна днес – в навечерието на националния празник.


Сега започва работата в участъка от бул. „Република“ до ул. „Вяра“.  

Булевардът е един от най-проблемните в града, който с десетилетия бе в тежко състояние. Обектът е с доста сложна степен на изпълнение, като прогнозната стойност на ремонта на този участък е около 3,5 млн. лв. 

В реконструкцията е заложена подмяна на подземната комуникация – изграждане на водопровод с дължина 790 м, на нова битова канализация - 760 метра, възстановяване на дъждовна канализация с нови шахти и оттоци, изместване на контактна мрежа, както и ремонт на леглото на пътя, полагане на нова асфалтова настилка с площ 10 500 кв. м, изграждане на средна ивица в пътното платно, джобове за автобуси и тролеи, поставяне на нови бордюри, обновяване на уличното осветление.

След завършването на ремонта всички основни пътни артерии в район „Вл. Варненчик “ ще бъдат изцяло рехабилитирани и от квартала до центъра на Варна ще се пътува по обновени пътища, каза кметът.  Той заяви още, че общината е съсредоточила усилия за обновяване на пътната инфраструктура и в други критични точки – например, във Виница, където активно върви рехабилитацията на бул. „Цар Борис III“. Тази година ще започват ремонтни дейности по основните пътни артерии и в район „Аспарухово“.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
666 (преди 7 години)
Рейтинг: 20563 | Одобрение: 5718
Тоз дето иска да ме ебе...ходи в маалата и праскай някоя сиганка ве гейзер
10
0
БГ (преди 7 години)
Рейтинг: 1470 | Одобрение: 635
Най-сетне! Айде че изпочупихме колите бре.
4
17
666 (преди 7 години)
Рейтинг: 20563 | Одобрение: 5718
По-добре Левски да оправят...там на село владисливово кой кара... Ухилен
11
3
dd (преди 7 години)
Рейтинг: 10273 | Одобрение: 3008
Крайно време беше, дано да стане бързо!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама