"Варна хот": След 6 години гръмки обещания ремонта на Аспарухов мост все още е мираж

28.08.2019 / 16:30 14

Публикуваме без редакция разследването и коментара на varnahot.com, тъй като засяга особено опасна тема за Варна - сигурността на Аспарухов мост.

"Наближават поредните избори и варненци ще бъдат облъчвани с поредните обещания и красиви картинки. От изборите през 2013 до сега дежурното обещание на кмета Портних бе ремонта на Аспарухов мост.

През годините сагата с ремонта на Аспарухов мост мина през много и различни етапи. Имаше обещания за разширяване на моста, имаше идеи за повдигането му, имаше преговори с световни архитекти, които се оказаха покойници, а сумите необходими за ремонта на моста постоянно набъбваха и от 5 милиона лева стигнаха до умопомрачителните 200 милиона лева!

Последно в края на месец април кмета Портних обяви започването на дългоочаквания ремонт на моста през идващия месец май. Местните медии се надпреварваха да пускат гръмки заглавия за ремонта. “Новината” отново предизвика стотици благодарности в социалните мрежи. Още тогава ниепредупредихме в статия, че е рано за “Браво” и че засега имаме поредните предизборни обещания. За съжаление отново се оказахме прави!

Само десетина дни по-късно кмета Иван Портних заяви, че обещания ремонт на Аспарухов мост през месец май се отлага, но ще се случи “скоро”! От тогава по темата нито дума.

Ние сме убедени, че с наближаването на изборите на варненци отново ще им се обещае ремонт на моста! За всички бързащи на бравосват за обещания ще пуснем кратка хронология на обещанията за ремонт на Аспарухов мост. Може би съвсем случайно обещанията винаги съвпадаха и наближаващи избори,  парите винаги бяха сигурни веднъж от бюджета, после от икономии, след това от контрабандата, сумите варираха от 16 до 100 милиона лева.

30.11.2014 г.  Иван Портних: “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще положим изолация и ще има велоалеи!“ – незначителни подробности като срокове кмета не посочва. изказването е публикувано във всички медии и кмета е възнаграден със стотици “Браво, кмете”за ……. обещания ?!?

01.12.2014 г.   Иван Портних: “Започна проектирането на ремонта. Скоро започва е ремонта!“ – конкретника естествено няма, но “Браво, кмете” има на килограм. Публикации в медиите също…

22.12.2014 г.      Иван Портних: “Скоро започва ремонта на аспарухов мост. осигурени са 16 млн.лв.” – отново имагинерни думи без конкретика, но получена мощна вълна от “Браво, кмете” отново за ……. думи!?!

02.02.2015 г.   Иван Портних:  “Започваме ремонта на Аспарухов мост след края на зимния период“ – ето тук се появява някакъв уж конкретен срок. Естествено сами виждате, че не е спазен. Това не пречи да се съберат поредните аплаузи и медийно отразяване.

24.02.2015 г  Иван Портних:   “Скоро започваме ремонта на Аспарухов мост. Ще бъдат изградени пешеходни зони и велоалеи. 16 млн.лв са отделени от държавния бюджет.” – изказването е отразено навсякъде и естествено кмета отново е аплодиран и отново за …….. обещания?!?!?

06.04.2015 г.  Иван Портних:  “През месец май ще започнем с процедурите по ремонта. след това започваме и ремонта. Ще бъдат усвоени 35 млн.лв” – поредното бодряшко изказване, което също е широко отразено и бурно аплодирано. Нито една медии не се сети да попита за някакви срокове…

08.04.2015 г.   Иван Портних:   “Предстои ремонта на Аспарухов мост. След разговор с премиера са осигурени 35 млн.лв.” – тук човек вече изпада в умиление. Няма как да не стане този път ремонта – Премиера лично е дал пари. Да ама Не, както се казва. Всичката пара пак е в свирката.

22.05.2015 г. Иван Портних:  “С началото на пролетта започваме и цялостния ремонт на Аспарухов мост!” – естествено кмета явно е бил разсеян и не е уточнил коя пролет.

08.07.2015 г. Иван Портних:  “От Варна започва България! Започваме ремонта на Аспарухов мост!” – Поредният комсомолски лозунг, който всички медии публикуват под строй и поредните дежурни “Браво, кмете” от интернет.

08.08.2015 г. Иван Портних:  “Варна обмисля ремонта на Аспаруховия мост. В момента се правят планове как да стане това. В проекта се обмисля да се заложи и повдигането на височината на моста с 10 метра, за да може в езерото, където ще се премести пристанището, да влизат най-големите контейнеровози.” – Няма пари за закърпване на дупките по моста, но се обмислят грандомански проекти…

19.09.2015 г. Иван Портних: “Напролет ще започне ремонтът на Аспаруховия мост във Варна. Той ще започне от първото съоръжение, чието състояние е най-тежко – там е връзката с големите товари от вътрешността на порта. Това съоръжение е първото, което ще бъде ремонтирано заедно с поредица съоръжения като част от моста. Самият мост е най-скъп.” – Тук вече освен времето за начало на ремонта се влиза вече и в конкретика кое първо ще бъде ремонтирано. как да не му повярва човек …

16.10.2015г    Иван Портних:  “Аспарухов мост ще претърпи цялостна рехабилитация. Той е включен в правителствената инвестиционна програма.” Е тук нещата вече са бетон. Правителството е това ей, не е шега работа. Оказа се поредния кьорфишек на кмета…

28.01.2016 г. Иван Портних:  “С парите от контрабандата започваме ремонта на Аспарухов мост!” – за съжаление вместо ремонт получихме поредния ….заем!

21.02.2016 г. Иван Портних:   “Стартира ремонта на Аспарухов мост! Първата сума от 5 млн.лв вече е осигурена!” – да се просълзи от умиление човек. Доживяхме! Уви! Нарязаха десетина дупки пред Корабостроителницата, ремонтираха ги и ……. явно за 5 млн. ще е толкова …

20.04.2019 g. Иван Портних: “Ремонтът на Аспарухов мост ще започне през месец май. Този път ремонт на моста със сигурност ще има и за това може да потвърди и зам.министър Нанков!” Тук вече с ръка на сърцето не можем да кажем, че кмета Портних излъга, защото той обеща ремонт на моста през месец май, но съвсем предвидливо не спомена през коя година това ще се случи. Все пак ние смятаме, че думата на кмета тежи и той не обещава неща. които не изпълнява.

На идващите местни избори може да гласувате отново за Портних, защото ви обещава ремонт на моста – така както го обеща за изборите през 2013, после и през 2015. Едно нещо може да се признае на Иван Портних – човекът е сериозен и последователен! Никога не си променя обещанията! Браво, кмете!"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 32650 | Одобрение: 11065
блу следващия гербер ще е същия нешасник.
4
1
Blue hills (преди 9 месеца)
Рейтинг: 28072 | Одобрение: 12537
Дано да е пътник, че направо помля града ни, но съм сигурен, че вярващите на обещания и облажените ще си го изберат отново. Варненци един път се надигнахме да изгоним Кирчо и си избрахме по-голямо зло.
4
12
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44807 | Одобрение: 10147
Потник е пътник! Ще видим кой ще е следващия бушон ...
9
4
Варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 74573 | Одобрение: 36303
за какъв чеп беше да се теглят стотици милиони заеми за яхтени пристанища и да се купуват дупки от олигарси като няма пари да се ремонтира жизненоважния аспарухов мост. ще стане като на Трифон Зарезан накрая
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
13
2
Марио (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2802 | Одобрение: 1067
Имат си по-изгодни обекти.;)
проектиране на сгради
15
5
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Портних е цар на обещанията.Само в това е добър.
24
6
Снайпер (преди 9 месеца)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
Не го ремонтира Портних, защото ЕС не пуска пари за ремонти на пътища от 2014 г. насам. Дават се пари само за Нови пътища, а Аспарухов мост не е такъв. Тъй че окъсаната от заеми община няма как да го ремонтира самичка понеже е разорена за глупости. Издрънкаха и парите за Левски и накрая да се молим Аспарухов мост да са го строили качествено комунистите навремето дет Бойко не спира да ги плюе. 
19
1
Радослав (преди 9 месеца)
Рейтинг: 4028 | Одобрение: 1268
Той е в абсолютно окаяно състояние. Но да почакаме да се случи някоя беля и тогава ще мислим кой виновен ,кой не ,ама можеше ли да се предотврати и т.н...
Губим България ,хораааа....
26
5
Снайпер (преди 9 месеца)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
Браво, Портних. Мостът още не се е срутил. Това е голямо постижение 
18
12
12321 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10475 | Одобрение: 3560
Аз пак ще гласувам за него - през 2122 година. Ако доживеем. То и ремонта на моста няма да сме живи да видим...
32
6
ас (преди 9 месеца)
Рейтинг: 32650 | Одобрение: 11065
какво дрго може да се очаква от герб празни обещания и заеми.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама