Варна има първия нов паркинг за велосипеди. Но защо е точно на това място?

29.06.2015 / 12:59 19

Веселин Златков 

Фото Румен Сарандев

До плувния комплекс „Приморски“ във Варна се появи първия от обещаните паркинги за велосипеди. Такива ще бъдат изградени на още няколко места в града, за да са в услуга на колоездачите, които никак не са малко, особено през лятото. Очаква се все повече варненци да избират този безвреден и здравословен начин на придвижване, особено след изграждането на нови велоалеи като част от европейския проект за интегриран градски транспорт.

Освен че ще предостави безопасно място, на което да се заключват велосипедите, новите паркинги са покрити, така че седалките няма да са мокрят, ако завали.
Любители на колоезденето обаче коментират, че мястото за такова съоръжение не е избрано много удачно. „Точно на това място няма смисъл изобщо да слизаш от колелото! В едната посока е Морска гара, в другата - Морската градина. Това са едни от най-приятните места, до които да стигнеш с велосипед във Варна. На самия басейн пък вече има място да си оставиш колелото“, коментира варненка, която е твърд привърженик на придвижването на педали в града. 

Според други, комбинирането на колоездене и плуване е прекрасна комбинация за активните спортисти и те все по-често ще съчетават велосипеда и басейна заради новата придобивка. 
Мнозина смятат, че най-доброто място за поставяне на подобни паркинги са големите търговски обекти, както и висшите учебни заведения.

Благодарим на читателите, които ни писаха, че съоръжението се е появило на поне още едно място в града.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
plabov1080 (преди 5 години)
Рейтинг: 48350 | Одобрение: 3560
На това малоумно създадено кръстовище, дето родители и любители плувци се чудят къде и как да паркират само навес за велосипеди трябваше...Кмета да дойде и да се убеди, че съоръжението е излишно - няма нито един велосипед там. И вместо да побързат с паркинга на пристанището и да обявят платен ли ще бъде, общинските служители се чудят за какви екстри да харчат парите ни...
plabov
3
4
squeezer (преди 5 години)
Рейтинг: 8805 | Одобрение: 3295
по-голяма простотия не бях виждал,абсолютно безмислено място и самото заграждение е много грозно,пак се усвояват едни парички и се хвърля прах в очите на хората
6
2
karikatura (преди 5 години)
Рейтинг: 449 | Одобрение: 144
До колкото дочух сега се очаква да се почне да се прави велоалея от владиславово до центъра. В момента ремонтират бул. 3 март , дано се сетят заедно с ремонта да почнат и направата на велоалеята.
Рисувам карикатура по снимка За повече информация
4
10
zakluch (преди 5 години)
Рейтинг: 30791 | Одобрение: 5691
на мен ми харесва! 
Повече за мен тук Ключодържатели
7
3
Уйо (преди 5 години)
Рейтинг: 37625 | Одобрение: 8005
Някой е правил конкурс за най-грозно нещо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама