Варна изтръпна! Някой хвърли лабораторни проби от зарази в торба на тротоара (снимки)

08.08.2018 / 11:16 6

снимки: Фейсбук

Тотален ужас преживяха жители на Варна при вида на отпадъци от медицинска лаборатория, изхвърлени по най-опасния и безотговорен начин до контейнер за битови отпадъци. Стъклениците съдържат бактериални посявки, използвани за установяване на зарази, твърдят запознати.

Публикация във фейсбук групата „Забелязано във Варна“ със снимки от ужасната гледка се появиха още вчера. Свидетели на опасния отпадък веднага са подали сигнали на тел. 112, както и към институции, които би трябвало да имат отношение към случая. Повечето от тях споделиха в социалната мрежа, че не са получили уверение, че някой ще се намеси.

По-късно стана ясно, че торбата с потенциално заразните стъкла е изчезнала. Според някои, тя е била извозена заедно с останалите отпадъци от контейнерите.

Много са притеснени, че междувременно заразите може да са разнесени както улични животни и гларуси, които постоянно атакуват контейнерите, така и от хора, които ги преравят.

„В Англия щяха да отцепят целия район!“, коментира един от свидетелите, разпространили информацията за страховитата находка. Всички са потресени от случая, защото и у нас, като във всяка цивилизована държава, има определен ред за унищожаване на медицинските отпадъци, които крият потенциална заплаха за хората.

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама