Варна отказа да затвори нощните заведения

12.01.2022 / 03:46 2

 

Във Варненско засега няма да се затварят нощните заведения. С квалифицирано мнозинство Областният координационен щаб отхвърли предложението за тяхното затваряне.

Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от щаба след заседанието им днес.

Постигнато е принципно съгласие за спиране на плановия прием и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, но то ще бъде потвърдено на 17.01.2022г. след онлайн гласуване от членовете на ОКЩ, съобразно ръста на заболеваемост, съобщава БГНЕС.

Ще бъде оптимизиран контролът по спазване на противоепидемичните мерки, подобряване организацията на ваксинационния процес и възможността за улесняване достъпа на населението до ваксинация. Ще се проведе допълнителна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 10 месеца)
Рейтинг: 103498 | Одобрение: -582
Що не напишете кои са варненски координационен щаб?
4
0
666 (преди 10 месеца)
Рейтинг: 18604 | Одобрение: 5484
Много е важно да се ходи на чалга...дейба идиотите

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама