Варна решава за грипна епидемия във вторник

24.01.2020 / 17:36 1

Снимка Булфото

Варна решава дали да обяви или не грипна епидемия във вторник. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Заседанието на здравните специалисти е насрочено за 14 часа. На него ще бъдат обсъдени епидемиологичните данни за града от тази седмица, допълниха от РЗИ.

През първите 4 дни на 4-та седмица от януари /периода 20.01.-23.01.2020г./ се наблюдава незначително завишаване на общата заболяемост със среден интензитет на разпространение, и стойности под предепидемичните. Очаква се достигане на предепидемичните стойности след регистриране на нови заболели до края на 4-та седмица /20.01.-26.01.2020г./, с които РЗИ ще разполага в понеделник след 10.30часа.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
kaka (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9598 | Одобрение: 2098
Ще чакаме да се разболеят повече хора та да направят оборот на магарешки и тогава ще решаваме.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама