Варна тегли още 1,2 млн. лева заем, за ремонт на Зоопарка

14.06.2019 / 12:16 4

Община Варна ще обнови зоопарка по проект на стойност 1,2 млн. лв., осигурени чрез заем от Регионалния фонд за градско развитие" (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA, и Експресбанк АД.

Днес договорът бе подписан от кмета на Варна Иван Портних и Мартин Заимов, ръководител на фонда. Реконструкция и модернизация на зоопарка включва проектиране, реконструкция и ремонт на сектор „хищници“ и „маймуни“, обновяване входната зона, изграждане на павилион за продажба на сувенири, изграждане на нова зона за отдих с детска площадка.

„Радвам се, че сме на финалната права за реализацията на тази инициатива, защото зоологическата градина се намира в историческото ядро на Морската градина и условията в нея трябва да бъдат на нужното ниво.  Благодаря на ръководството на фонда, на екипа на зоопарка за положените усилия. С фонда вече имаме една добра съвместна история с успешно реализирани проекти – пример за това е Юнашкият салон, който преди години тънеше в разруха, а днес е център за провеждане на много събития. Разбира се, обсъждаме още проекти  - за обновяването на спортната база в обхвата на целия град, за изграждане на голям подземен паркинг на спортна зала, които вярвам, че ще реализираме успешно“, заяви кметът Иван Портних.

„В България има учудващо много от една страна зоокътове, от друга страна те повечето са в немодерен вид. Модерния вид предполага много по-голяма грижа за животните, затова приветствам реализирането на подобен тип проект във Варна“, заяви Мартин Заимов.  Община Варна е първата в България, която получава одобрение за използване на този финансов инструмент за ремонт на зоопарк.

Той е създаден през 1961, а в момента се управлява от общинско предприятие “Зоопарк – Спасителен център”, който полага грижи за над 60 вида, представени с около 400 броя животни. Ежегодно зоопаркът се посещава от над 150 000 души, като броят им расте с 10 000 на година.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 63878 | Одобрение: 8183
Лично мое мнение е ,че служителите и началниците на зоопарка заслужават доверие. Особено в спасителния център се върши много "работа",за всяко занесено пострадало животинче се полагат грижи както по Дискавъри ченъл. А иначе парите ще връщаме ние...
4
17
стоян (преди 2 години)
Рейтинг: 7386 | Одобрение: -13214
Те преди да теглят заеми, да помислят, дали ще издържат в съда за самия терен! Нали знаете, че се подготвят съдебни искове от собствениците на терена където сега е зоологическата?
23
35
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 87988 | Одобрение: 38118
Защо теглят заем пак? нали печелят по 6 хиляди лева на ден от синята зона. Къде отиват парите? 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
10
2
Oblak (преди 2 години)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
Намерението е прекрасни! Всичко в нашия град има нужда от обновяване и модернизиране и усилията следва да бъдат толерирани, но цифрите не са верни. Това само в интерес на истината!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама