Варненец алармира: Фирма за дограма ми взе 1000 лв. и изчезна без да си изпълни поръчката!

16.10.2015 / 14:06 9

Снимка: Булфото, архив

Емил Шопов е потърпевш от известна варненска фирма за дограма, след като е заплатил сумата от 1000 лв. , но поръчката не е била изпълнена.

На 5-ти март той подписва договор за поставяне на 4-камерна дограма и сенници, като преди осъществяването на услугата той дава капаро 800 лв. и остава да плати още 600 лв.

Един месец по-късно мениджърът на фирмата ми се обади и каза, че трябва да дам още 200 лв. капаро, понеже това не стигало и ще ми приспаднат от следващата вноска. След още един месец аз все още нямах нито дограма, нито сенници. Звънях постоянно на представителя на фирмата, но той все се оправдаваше-склада му се бил преместил, камиона му се повредил, бъбреците го болели, бил катастрофирал и какво ли още не“, обяснява г-н Шопов, който през цялото време е влизал в положението на господина и започва да си търси правата чак през октомври, когато подава жалба към Комисия за защита на потребителите.
Видях, че офисът му е закрит, няма ги рекламите, никой не ми вдигаше на телефона и се уплаших, че ме е измамил и се укрива“, заявява потърпевшия варненец, който седем месеца по-късно все още стои със стара дограма и заплатени 1000 лв. за новата, от която няма и следа. 
Съществуват още няколко жалби с пострадали лица от въпросната фирма, заявиха от пресцентъра на КЗП. Едната от тях е приключила успешно, в полза на клиента. От институцията обясниха, че в такива случаи в рамките на 30 дни, ако не успеят да се свържат с представителя на фирмата се обръщат към Икономическа полиция, която от своя страна ще го издири и ще започне разследване по случая. 

От пресцентъра на Икономическа полиция обясниха, че в ситуации на измама по електронен или какъвто и да е път, независимо от това, че ще се води държавно обвинение, ако лицата, които са потърпевши искат обезщетение, те трябва лично да подадат иск за това.

Тук, обаче, не става въпрос за измама, стана ясно, след като се свързахме с представителя на фирмата за дограма. Ето какво каза той за случая:
„Не се укривам, стационарният телефон, който съм дал не работи, защото офисът е закрит. В момента се намираме в несъстоятелност и сме прекратили дейността си, не приемаме поръчки. Причината да не съм изпълнил услугата е, защото нямам техническите средства, а сумата не е изплатена, защото в момента нямам възможност. Аз също чакам неплатени постъпления в размер на почти 30 000 лв. И аз съм завеждал дела, но все още не съм видял пари. 

На мен също ми е крайно неприятно и съвестно, но при първото получаване на пари, аз ще се изплатя на човека. Обещавам, имате ми мъжката дума“, заяви лицето в своя защита. 
Фирмата е известна, с 13-годишен опит и добра репутация, поради, което шансовете и други да подадат желание за поръка и да пострадат е голям. Имено затова компанията решава да спре функциите си сега, когато дължи скромната сума от 1000-2000лв., от колкото и тя да продължава да трупа задължения.
След нашата намеса лицето, което дължи пари на г-н Шопов лично му се обади и му обеща, че парите ще му бъдат изплатени, ако трябва на части. 
От Комисията за защита на потребителите пожелаха да информираме гражданите, че при подписване на договор за каквато и да е поръчка или услуга, тя трябва да бъде изпълнена в срока от договора. Ако такъв няма, той автоматично става 30 дни, както е по-закон. След изтичането му и неосъществяване на поръчката, клиентите могат да си търсят правата по съдебен ред.

Вероятно, в този случай ситуацията ще се разреши без съдебна намеса, но апелираме към всеки, който е жертва на подобни неуредици, да не чака и да си търси правата веднага след неспазване на определените от договора срокове.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
COF6666 (преди 8 години)
Рейтинг: 492 | Одобрение: 122
Явно за да не правят реклама на “фирмата“.
„Melior morior bellator, quam ago profugus.“
2
1
1007 (преди 8 години)
Рейтинг: 13097 | Одобрение: 4652
давайте пари само за свършена работа !!!
2
1
developera (преди 8 години)
Рейтинг: 200 | Одобрение: 70
Защото е измислица. Затова няма името на фирмата. Няма друга логика. Фирмата е закрита, а да не се споменава името.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама