Варненец осъди общината за 20 000 лева заради счупен крак в опасна дупка

14.03.2018 / 10:12 2

Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение на варненец, потрошил крак в необезопасена улична дупка в града. Това става ясно от решение на Районния съд по повод искова молба заведена от потърпевшия заради претърпените неимуществени вреди, научи Moreto.net.

Инцидентът, при който мъжът е получил множество счупвания на левия си крак, е станал през юни 2017-та година. Пострадалият работел във фирма на длъжност „шофьор“ като основно се занимавал с доставка на стоки до търговски обекти. Според показанията той спрял служебния си автомобил на улицата, за да извърши редовна доставка в близък магазин. Слизайки от превозното средство, стъпил с десния си крак в пропаднала необезопасена дупка на пътя, при което залитнал, загубил равновесие и паднал върху левия си крак. Опитал се да стане, но усетил много силна болка и не успял. Бил транспортиран с линейка до болница. Направени са му изследвания и е установено, че е получил множество счупвания. Наложило се да му бъде извършена операция. Бил гипсиран, а в крака му лекарите поставили винт.

Пострадалият провеждал рехабилитационни процедури за възстановяване в пълен обем на двигателната функция на крака, а след операциите, продължавал да изпитва силни болки като се налагало да приема непрекъснато обезболяващи, а понякога и сънотворни. Освен това се чувствал депресиран и подтиснат, тъй като бил лишен от възможността да води обичайния си социален живот. Бил напълно обездвижен и изцяло зависим от чужда помощ, дори и за задоволяване на най-елементарните му ежедневни потребности. Според сведенията мъжът се върнал към нормален живот след месеци.

Обезщетението за претърпените вреди и страдания трябва да изплати Община Варна, защото именно тя има грижата за поддръжката на пътя, където се е намирала дупката, заради която е пострадал потърпевшият. Местната управа ще трябва да покрие и разноските по делото.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 31728 | Одобрение: 10468
Слаби юристи в Общината! На снимката има дупка и един крак, за сравнение. Бордюр и тротоар не се виждат. Ако е спрял автомобила на изискваните от Закона за ДП 30 сантиметра, кракът му няма как да попадне в дупката! Неуважен иск и акт от КАТ!
6
1
Защо общината? (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо трябва да се плаща с парите на варненските граждани? В тази община има човек който си мачка задника по цял ден и пие кафета със секретарки, а точно същият отговаря за тези дупки из града. Тези глоби трябва да заплати този мърлю, ако не го посочи кмета, от кмета да се вземат парите, но не от общинският бюджет. Какво са виновни върненци(всъщност виновни са, че си избират търтеи за управници), че с парите си ще плащат мързела на управниците си?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама