Варненец засне снимки, за които всяка дума е слаба! Ето го разтърсващия разказ за премеждията му в Алпите

01.09.2015 / 11:25 7

Излезте от офиса и живейте сред природата!

Ник Чалдъков успешно засне третата поредна фотоизложба от поредицата „Живот сред природата”, а именно „Портрет на Матерхорн 2015 г." Фотографиите можете да видите на “страниците” на фото списание ФАР: http://www.chaldakov.com/far_br.06.htmВ подножието на Матерхорн бях впечатлен! Усетих енергията на върха, доближавайки се до северната му стена, от където започват изкачванията си алпинистите. С приближаване до върха, величието му става все по-осезаемо, но се губи грандиозната визия. Това беше и основната причина да обикаляхме върха 12 дни.Истински късмет е да видиш върха ясно, без облаци! От общо дванайсет дни имахме възможност да се качим до над 3000 м само през 4 дни поради лошото време. На тази височина се разкриват прекрасни гледки към Матерхорн – отражения в езерата покрай него, пустинни снимки от ледника или живописни пейзажи с овце и зелени поляни от по-ниските гледни точки.Състоянията на върха са много и независимо, че 90% от изложбата ще се състои от снимки на самия връх, те всички ще бъдат различни и именно в това се състои фотографското предизвикателство и майсторство.Възхитен съм от красотата, силата и разнообразната визия на този алпийски връх! Поклон пред Матерхорн и искрено му благодаря, че ни допусна да го заснемем и ни позволи ни да се върнем живи и здрави.Наши съседи по палатка в къмпинг "Матерхорн”, двама японци, загинаха при опит да изкачат върха, а много други напуснаха къмпинга заради лошото време.Къмпингът се намира на 1600 м надморска височина в един от най-скъпите в света курорти – Цермат. Независимо от това условията в къмпинга са много аскетични и не отговарят на високия швейцарски стандарт. Имахме и други малки проблеми като скъсана палатка от силната UV радиация, проблеми с носенето на големия телеобектив и многото дъжд, който намокри оборудването ни, но за късмет без съществени проблеми.Добрата ни физическа подготовка, финансовата подкрепа на спонсорите и приятелските разговори ни даваха сили да продължим да вървим с раниците по високите хълмове покрай върха и да снимаме тези невероятно красиви гледки!

Всички усилия си заслужаваха, защото сега, когато гледам 300 отлични кадъра от върха, се чудя как ще избера само 30 за предстоящата изложба - Април 2016, Галерия VINART, Варна.Силно съм вдъхновен от красотата на Алпите и продължавам с поредицата еко фотоизложби „Живот сред природата” с новия ми проект за 2016 г. „Обиколката на Алпите”. Желаещите да спонсорират могат да видят подробности за 60-дневното приключение по най-трудните алпийски пътеки с диво къмпингуване тук: http://www.chaldakov.com/Tour_De_Alps.html Ново голямо предизвикателство за духа, физиката и фотографските ми умения.Благодаря на всички, които ни подкрепиха и съм щастлив от новите фотографии, заснети с моята най-добра ученичка Валентина Кръстева.Излезте от офиса и живейте сред природата! Това е нашето кратко послание към човечеството!

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!  


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Красота си е голема спор нема !
7
1
motoristka (преди 8 години)
Рейтинг: 77880 | Одобрение: 36430
Прекрасни снимки!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
12
1
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Страхотни снимки, личи си, че фотографът е бил вдъхновен.
13
0
Blue hills (преди 8 години)
Рейтинг: 28900 | Одобрение: 12685
Супер са снимките, невероятна красота! И аз имам подобни от Пирин, тя си е също алпийска. А планината е уникално място, кара те да се чувстваш жив.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама