Варненка, жена на полицай, написа писмо до цяла България: "Стига глупости! Знаете ли как мъжът ми изхранва семейство с 520 лева на месец?"

05.11.2015 / 15:19 53

Кадър Булфото

Заради публикуван по-рано материал в различни медии в интернет - "Ето колко пари взима един български полицай", разгневена жена на униформен се свърза чрез писмо с редакцията, за да изкаже своята гледна точка.

"Здравейте, казвам се Даниела Симеонова. Единствено "Петел" обърна внимание на писмото ми. Аз съм съпруга на варненски полицай. Искам да изкажа категоричното си възмущение от по-скоро объркваща информация, за това колко взема на месец един полицай", пише читателката.

Според нея не е правилно да се публикуват и дават за пример разчетите на месечната заплата на български полицай, още повече с толкова голям стаж - 30 години. В системата на МВР почти няма редови полицаи с толкова голям стаж. Повечето от тях вече са пенсионирани или предстои да бъдат след толкова години служба. "Основната заплата не е 663 лв., около 520 лв. е, но в никакъв случай не и повече", категорична е Симеонова. По думите й, прослуженото време за полицай с толкова голям стаж може и да е 265 лв. Униформените, които масово са заети в сектора, имат стаж между 5 и 10 години, което автоматично сваля тяхната добавка прослужено време на около 89 лв.

"Не е вярна и информацията, че се плаща за извънреден труд. Няма такива бонуси за редовите униформените. Полицаите не получават и от посочените около 50-ина лева други добавки!", твърди съпругата на полицая. 

Възмущението й не е само заради орязването от бонуси! Ограниченият бюджет за гориво принуждава голяма част от полицаите да използват личните си автомобили и за работа, като примерно да стигнат до адреси, за да връчат призовки на граждани. Тези неща не се виждат от обикновените хора, още повече от ръководството на МВР и никой не зачита, че са за сметка отново на униформения и се ощетява семейния бюджет, роптае Симеонова. 

По думите й полицаите са тези, които сами и за своя сметка трябва да си осигурят копирна хартия, необходима за набирането на жалби, преписки и други документи.

"Как да коментирам и факта, че моя монитор стои  на бюрото на мъжа ми в Районното управление, а компютърът е негов?! Лятото сами си осигуряват вентилатори за разхлаждане на задушните стаи, където температурите стигат до 40 градуса, а като се прибави и неприятната миризма... Освен техниката, необходима за работа липсват и нормални условия на труд", допълва възмутено Симеонова.

"Няма как да остана равнодушна към всичките обиди и спекулации, които се изписаха и изказаха за полицаите. Да, сред тях и такива, които са корумпирани, но недейте да слагате всички под общ знаменател, защото "издънки" има във всички прослойки на обществото и администацията.

Друг е въпросът, че ако заплатите им бяха по-конкурентни на пазара и още повече се плащаха в определения срок без забавяне, можеше и да няма толкова полицейски рушвети, за които се жалват повечето хора. Реално, полицаите не са вземали заплати от месеци, а също като останалите българи са притеснявани от банки, ВиК и други дружества за неплатени сметки... Ние, вкъщи, почти изнемогваме в ежедневието. Същевременно са подписали декларация, че нямат право да работят на второ място. Е, някой от всичките онези роптаещи, ще ми обяснили ли как трябва да оцеляваме с малко дете?! За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
22
2
sparcot0 (преди 8 години)
Рейтинг: 123 | Одобрение: 53
А рушветите щто никои не ги пише колко са само реват
17
1
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
То основно превилегиите са за големите началници, но като цяло и аз не одобрявам превилегиите им - защото се движат в градския транспорт безплатно, по предните стъкла имат емблеми на МВР вместо винетки и др.
plabov
25
1
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Ще застана до полицаите и ще ги подкрепя в протеста им само когато ТЕ застанат и ме подкрепят, когато АЗ протестирам. Но наяве май е друго. Какво стана като събориха циганските коптори във Варна и след това настаниха всичките търтеи на топличко и сухичко в общинска сграда? Помни ли някой? Жителите на квартала се изправиха и заплашиха със саморазправа. Тогава една полицейска кола седеше по 24 часа пред портала за да пази отрепките от справедливия гняв на живущите наоколо. И това е само един пример. Миналата година ми откраднаха колата. Полицаите ми се изсмяха, когато отидох да подам сигнал и първият им въпрос беше дали имам каско. При отрицателен отговор направо ми заявиха да пия една студена вода. След два месеца получих писмо, че прекратяват разследването, защото не могат да установят кой е. Примерите са милиони и недоверието, както и откритата ненавист на гражданите към униформените си имат своето основание. Като искат нещо за себе си е редно да застанат зад народа и да защитават неговите права, а не малцинствата и политиците. Защото народа им плаща тези заплати, които получават и после онези другите - при пенсиониране. Народа им плаща и пенсиите след това. Като се ориентират правилно в картинката, тогава може да реват за подкрепа. И много правилно са коментирали някои съграждани по-горе - самите полицаи много добре знаят кой са черните овце сред тях, които позорят униформата и вършат беззакония. От тях зависи да се отърват от корумпираните си колеги и след като си изчистят колектива - нека тогава да имат изисквания.
27
9
corector (преди 8 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Ето на това се казва манталитет: " Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле ”. Друг коментар е излишен!
16
8
Петър (преди 8 години)
Рейтинг: 3275 | Одобрение: 1050
Не мога да разбера какво протестират. Нали всичко си остава постарому? За 10-те дни отпуск ли? И правителството направи голяма глупост, като реше да не пипа синекурните длъжности в МВР, а вместо това да намали заплатите на всички по равно, щото така било социално справедливо. Сякаш всички там са на помощи, а не за да работят.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама