Варненка в челната тройка на световен конкурс по флористика

05.11.2018 / 13:08 3

Варненка е първата българка, която печели престижна награда от световен конкурс по флористика, провел се през септември в столицата на Португалия - Лисабон, научи Varna24.bg.

Икономист по образование, творец по душа, Марина Ръкова се завърна от оспорваната надпревара зад граница с трета награда. В конкурсът варненката мери сили със 17 дизайнери на цветя от десет страни, сред които специалисти от Испания, Италия, Франция, Узбекистан, Молдова, Грузия и Португалия.   

Конкурсът се провел на няколко етапа, в много емоционална и творческа атмосфера. Поставените задачи били истинско изпитание и провокация за фантазията и уменията на участниците. На първо място се класира флористката от Португалия, на второ от Русия, а Марина си поделя третото място с дизайнерка от Грузия. 

Събитието се организира от португалския клон на Международната асоциация на флоралните дизайнери.

Марина смята, че флористиката е изкуство, което може да се изучава като отделна специалност в нашите училища, но до момента е пренебрегвано.

Емоционалният и интересен разказ за пребиваването на Марина в Португалия и за престижната награда вижте във видеото!

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама