Варненката Юлия, която стана „Мисис Холандия”, разкри как е успяла в чужбина и коя е следващата й голяма цел (снимки)

13.06.2018 / 10:59 2

Счетоводителката от Варна Юлия Бакалова, която стана „Мисис Холандия Европа 2018”, бе гост в „Преди обед” по БТВ.

Юлия, която живее повече от 8 години в Холандия, в град до Хага, е майка на три деца, най-малкото от които е на годинка и половина.

Варненката азкри коя е следващата й голяма цел и как е успяла в чужбина.

Ето какво каза Юлия Бакалова:

„След като станах „Мисис Холандия”, сега получавам възможност да се боря за титлата „Мисис Свят” на 4 октомври в Гибралтар. Мисля, че ще отида подготвена и за този конкурс, тъй като се намирам в чудесна форма. Спрях месото, преминах основно на зеленчуци и плодове, станах вегетарианка. А това тичане покрай децата 100 % ми се отразява положително. Раждаш третото, имаш по-малко, големият трябва да го водиш на училище...

Аз съм от обикновено работническо семейство, нямаме богати родители, нито аз, нито мъжът ми. Оженихме се с моята ученическа любов, познаваме се вече 17 години. Той е и най-добрия ми приятел. Беше и ще е. Когато завършихме, това приятелство прерасна освен в доверие, в една любов. Той ми предложи бързо брак, оженихме се и започнах да уча задочно.  Живеехме при нашите, тъй като преди 10 години квартирите във Варна бяха непосилни за нас.

Решихме да опитаме в чужбина, отвори се работно място за него в Холандия, взехме самолетни билети двамата, и млади, щастливи стъпихме на холандска земя с огромни очаквания и амбиции. Той започна да работи - инсталации на слънчеви панели. В момента е мениджър в тази компания, в която израсна нагоре. Сега всички проекти минават през него, електрическите схеми са неговата работа. Много се гордея с него.

Моята първа работа бе стажант, след като завърших колежа със счетоводство на малкия и средния бизнес. Аз специализирах в среден международен бизнес и се записах на задължителен стаж в една счетоводна ксантора. Изумена съм, че ми повярваха, защото съм чужденка и холандския ми бе с по-особен акцент. Отидох на интервю, казах, че искам да работя, да науча счетоводството, да се развивам. Прекрасен се оказа този човек, Марк. Когато завърших стажа, задължителни 6 месеца, беше се свил пазара и не ми предложиха работа. Но ми дадоха уникала референция и ме взеха в счетоводна кантора в Хага. От 300 кандидати взеха само мен. Да, подадоха ми ръка, но явно са виждали и потенциал. И вече имам собствена кантора и работя за себе си, от края на 2017 година. Бившият собственик на тази кантора сега е мой съдружник...

България е една прекрасно място, обичам я, децата ми я обичат. Връщаме се във Варна всяка година, макар че билетите са доста скъпи, за разлика от Испания и Италия. Но засега искаме да останем в Холания, защото сме достигнали едно ниво. Имаме приятели българи, често им помагам, защото не знаят езика, а законодателството е много тежко..”

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама