Варненска майка пита: Как едно дете да се качи на тази нова пързалка? (снимки)

18.09.2015 / 12:30 4

Варненска майка се оплака пред "Петел" от новата площадка, намираща се на бул. "Цар Освободител" пред блок 103 във Варна. Според нея пързалките и люлките не са добре пригодени за децата и се надява те да не доведат до контузии. Тя е пратила и снимки.

Ето какво ни пише жената:

"Дъщеря ми е на 4 години, висока е 110 сантиметра и качването по стълбите на пързалката видимо я затрудни. Първото стъпало е прекалено високо. Всички знаем, че площадките, които се правят в града, са предназначени за деца от 3 до 12 години.

 

 Та въпросът ми е как едно 3-годишно дете ще се качи по тези стълби? И най-интересното е след като се качи...

Следващите стълби са още по-фрапантни. Не с височината си, а с размера на стъпалото! Уверявам Ви, че то е не е по-голямо от 10 см. Удивително е как се прави икономия от материал без да се помисли дали това няма да е опасно за малките деца! Не искам да споменавам и за новите люлки. Два синджира и една пласмасова "седалка" (дори не бих го нарекла така) не прави люлка!?

С две думи: хубаво, че правят нови площадки за децата, но от друга страна що за икономии са това??? Като цяло ми харесват, но дизайнът куца. Дано да куца само той. И да няма куцащи деца, заради такива дизайнери и инжинери!"

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!

 

Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
mopper (преди 8 години)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 53
а мамите забелязват ли, че площадките още не са готови? 
8
3
Kasparov (преди 8 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Тези нови детски площадки каква схема са, не е истина. Не знам подробности но 65 000 лева на площадка? Човек може къща да вдигне за тези пари.
"Chess is mental torture." Gary Kasparov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама