Варненски карнавал 2019 започва днес в морската столица

13.04.2019 / 08:46 0

фото: visit.varna.bg

Варненски карнавал 2019 ще се проведе днес, 13 април, в морския град, съобщава Moreto.net.

Над 100 заявки с повече от 1500 души са подадени за участие в конкурсната програма на Варненски карнавал 2019, съобщиха организаторите.

Записани са 25 кукерски и сурвакарски групи от страната, много индивидуални участници, групи от детски градини и училища, организации и читалища.

Начало на събитието ще бъде поставено в 12.00 часа на пл. „Антон Новак”. Тогава в конкурсната програма ще се представят състави и индивидуални участници с маски и костюми.

На входа на Морската градина от 14.00 часа гостуващите кукерски и сурвакарски групи ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. В 16.00 часа ще започне празничен концерт с участието на Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Македония и фолклорен ансамбъл „Варна”.

На финала ще бъдат наградени победителите в конкурсната програма и специалните гости.

Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България по традиция ще бъде част от съпътстващата програма в часовете от 10.00 часа до 20.00 часа на пл. „Антон Новак”.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама