Варненски съд реши: Похитител на непълнолетно момиче Юзджан остава зад решетките

07.08.2018 / 12:35 0

снимка Булфото, архив

Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, определена от Окръжен съд – Добрич спрямо Юзджан Г., обвинен затова, че с друго лице отвлякъл непълнолетно момиче.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна уточнява, че Юзджан е привлечен като обвиняем затова, че на 24 юли тази година, в с.Крушари  Добричка област, в съучастие с друго лице, като съизвършител, отвлякъл момиче, ненавършило 18 години. Това е тежко  умишлено  престъпление, за което законът предвижда наказание от 7 до 15 години „лишаване от свобода” .

Въззивната апелативна инстанция днес сподели всички основания на Добричкия окръжен съд, с които спрямо обвиняемия е била наложена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“. Събраните при разследването доказателства водят и този съд до обосновано в достатъчна степен предположение, че Юзджан е съпричастен към престъпното деяние, извършено в съучастие. С оглед тежестта на наказателната репресия и изключително високата степен на обществена опасност на деянието, съдът счита, че ако обвиняемият е с по-лека мярка за неотклонение, той може да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на  Юзджан Г., обвинен затова, че с друго лице отвлякъл непълнолетно момиче не подлежи на обжалване.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама