Варненските съветници одобриха поставянето на асансьор в ДКЦ "Св. Екатерина"

05.08.2022 / 14:59 0

снимка пресцентър на ОбС-Варна

Варненските общински съветници одобриха поставянето на асансьор в ДКЦ "Св. Екатерина" на днешното си заседание на комисията "Собственост и стопанство". 

За целта те одобриха предложение на кмета на община Варна за учредяване право на строеж на пристройка за асансьорна уредба на ДКЦ 5 „Св. Екатерина“ – Варна. С него се дава възмездно безсрочно право на строеж за изграждане на асансьор към основната сграда на лечебното заведение. Необходимите средства за реализацията му са 180 000 лв., които са осигурени като целева субсидия от бюджета на Община Варна за 2022 г.

Комисията одобри и предложение за отдаване под наем в ДКЦ 1 „Св. Климентина“ – Варна в полза на  „Център за социална рехабилитация и интеграция“ на сдружение „Живот без алкохол“ за период от 3 години.  Одобрен бе списък с над 140 общински имота подлежащи на задължително застраховане, както и учредяване право на строеж  на „Електроразпределение север“ АД за изграждане на трафопост  в м. „Боклук тарла“, гр. Варна, съобщиха от пресцентъра на ОбС-Варна.

Решенията ще бъдат окончателно разгледани на предстоящото заседание на Общински съвет-Варна.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама