Варненските ученици от ОУ „Панайот Волов”, които се биха, получиха предупреждения за преместване

10.03.2015 / 16:30 7

Двете деца от ОУ „Панайот Волов” във варненския квартал Виница, между които възникна спречкване, прераснало в побой, са наказани с предупреждение за преместване в друго училище до края на годината. Решение за това е взето от Педагогическия съвет, който се е събрал преди дни.

Ръководният и учителски колектив са счели, че единият ученик е бил вербално агресивен, а другият физически, като е оказан психически и физически тормоз. В резултат са накърнени честта и достойнството на децата, а престижът на училището е уронен, съобщи topnovini.bg.

Независимо, че директорката Йорданка Маринова докладва със закъснение случая, няма да й бъде наложено наказание от страна на Регионалния просветен инспекторат. От институцията са на мнение, че обясненията, които е дала школската ръководителка, а именно, че е искала да установи точната причина за конфликта, са смислени.

Според доклада, представен от Маринова, по-малкото дете, което е в IV клас, е било предизвикано да удари петокласника Любомир Рачев, който е обидил родителите му. От боя Любомир е със средна телесна травма, изразяваща се в счупен зъб. В хода на проверката не е потвърдена версията, че той е залитнал от нанесения му юмручен удар и се е ударил в мивка. Същевременно проверяващите случая инспектори констатирали, че опити за нанасяне на удари е имало и от потърпевшото момче, пише moreto.net.

Не е установено спонсорство от страна на родителите на четвъртокласника, който е руснак. Такива подозрения имаше бащата на Любомир – Пламен Рачев, който алармира за случая с отворено писмо. Според проучванията на Рачев по-малкото дете се държи агресивно от месеци, но спрямо него не се предприемат по-сериозни мерки. За да потвърди, че няма спонсорство, директорката е подала декларация в образователния инспекторат. Нямало такива данни и в книгата за дарения в учебното заведение.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
memom (преди 5 години)
Рейтинг: 3775 | Одобрение: 235
Като няма възпитание какво друго да се очаква
19
5
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13287 | Одобрение: 9007
Браво на децата, поне на бой са се научили.
2
0
AISBERG13 (преди 5 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
ЛОШИ...МНОГО ЛОШИ СА ДЕЦАТА ВЕЧЕ! Но най-голяма вина имаме ние родителите, че не отделяме достатъчно време за тях и не говорим достатъчно! Няма дисциплина, ред, уважение! Нямат респект от учителите - нямат никакви права горките! Време е да помислим за децата си - все още може да им помогнем и да ги направим достойни хора, а не престъпници, убийци! НЕКА СПАСИМ ДЕЦАТА СИ!!!
1
0
I10 (преди 5 години)
Рейтинг: 199 | Одобрение: 64
Едва на 10- ина години, а такава агресия....
4
1
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Не съм чувал да няма бойща в училище където и да е , идеята на действието е че няма строги закони и правила които да предотвратяват ТОВА !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама