Варненско семейство се бори за безплатна терапия на болната си дъщеря

11.02.2020 / 16:27 2

Варненско семейство се бори за безплатна терапия, която е в помощ на 3-годишната им дъщеричка Рали, научи Moreto.net. Детето страда от изключително рядко заболяване - Синдром на Лий. С прости думи - митохондриите в клетките не могат да произвеждат достатъчно енергия, за да ги захранват и клетките умират.Сега Рали приема две лекарства, благодарение на които няма пристъпи. За да се забави прогреса на болестта, ежедневно я подпомагаме с множество витамини и антиоксиданти, споделят родителите на момиченцето.

Имаме нужда от Вашата медийна подкрепа, с което да направим всичко възможно нашата дъщеричка Рали да спечели рехабилитация в един от най-добрите европейски рехабилитационни центрове – Adeli, Slovakia., споделя майката на Рали за Moreto.net Молбата ни към Вас е да помогнете чрез публично разгласяване за информацията за този конкурс и възможността по този начин всеки наш съгражданин напълно безплатно да помогне за осигуряването на тази, така важна за детето ни рехабилитация.

Състоянието на Рали в момента е стабилно и при нея все още не се наблюдават много от типичните за децата с това заболяване усложнения, благодарение на нейният „мито койктейл“ от 17 горчиви медикамента, които приема в различни комбинации, по няколко пъти на ден. За усвояването на нови умения и укрепването на мускулатурата ѝ от изключително значение е физиотерапията. За по-малко от година - с три посещения в медициски център Адели, Словакия и непрекъсната работа вкъщи Рали постигна забележителен прогрес.

"За да осигурим тези рехабилитации миналата година проведохме кампания за набиране на средства. Този конкурс е една прекрасна възможност, чрез която всички добри хора могат да помогнат с осигуряването на още една рехабилитация за Рали без да бъдат обвързани с направата на финансово дарение."

Конкурсът се провежда по повод 15-тата годишнина на център Adeli. На страницата на центъра се намира и снимката на семейството, където може да се гласува конкретно за Рали в периода от 15 до 29 февруари, като се се натисне "сърчицето" в ляво на снимката.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Partizanin (преди 1 седмица)
Рейтинг: 5871 | Одобрение: 1666
Гняв  Онзи плъх Бойко, дали знае, че у нас ежеседмично деца измират като мухи, от лечими болести ?
Добрый совет всем: Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама