Варненското ОУ “Никола Й. Вапцаров“ приключи успешно престижен проект

28.01.2024 / 16:49 0

Второ ОУ “Никола Й. Вапцаров“ Варна приключи успешно проект по програма Еразъм+ „V.O.T.E(The Voices Of The Earth) - Гласовете на земята 2020 г. начало, край 2023 г.“.

Целта на проекта бе да покаже как светът бързо се превръща в място за масово прахосване на своите ресурси, поради липсата на образование, относно изменението на климата, знанията и уменията за грижата за планетата, хората и животните, които живеят на земята.

Като международен екип, учителите от варненското училище искаха да обърнат внимание на околна среда и климатични цели, социална и образователна стойност на европейското културно наследство, и укрепване и развитие на ключови компетенции и гражданска активност.

Целите за устойчиво развитие ги насочиха към разработването на по-целенасочена и смислена учебна програма, свързана с избора на ежедневен начин на живот, който ни помага да постигнем по-добро и по-устойчиво бъдеще за всички.

В проекта участваха екип от 6 партньорски училища, работещи заедно с повече от 2000 деца на възраст от 4 до 11 години, и повече от 150 учители и училищни общности от България, Италия, Гърция, Испания, Турция и Обединеното кралство.

Всяко едно от училищата има набор от социално-икономически, културни и екологични различия и заедно всички започнаха да се справят с някои от сериозните екологични предизвикателства, пред които всички сме изправени заедно.

Въпреки трудностите, породени от пандемията Ковид-19, всички дейности по проекта са реализирани, а всички набелязани цели – достигнати, което говори за добре свършена екипна работа под мотото „Заедно можем повече“.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама