Варненци, не пийте от тези чешми, опасно е!

09.07.2018 / 12:25 2

Водата в чешмите „Аязмото“ в кв. „Виница“, „Манастирска изба“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ и „Горчивата чешма“ в с. Каменар показва сериозно съдържание на колиформи и ентерококи – в десетки пъти над нормата. Това сочи информация от РЗИ – Варна от изследвания, проведени минаталата седмица.

При минералните извори отклонение е констатирано в минералната чешма кв. „Аспарухово”, става ясно от информацията от здравната инспекция.

По изследвани химични показатели не отговарят две чешми в с. Тополи и по една в селата Звездица и Каменар. При тях са завишени количествата нитрати. Данните, огласени от РЗИ днес, са от края на месец юни. При централно водоснабдените източници има само една отрицателна проба, сочи справката. При нея има леко завишение в съдържанието на остатъчен хлор, уточняват инспекторите.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
якошиба (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
еми тъпаците и под казиното пият вода от чешмата а дядо ми казваше че отгоре е имало турски гробища и водата минава през тях
6
0
dsvsvd (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нормално нещо е това като няма капка контрол кой селтак с какво си полива нивата. Всичката мизеря рано или късно стига подпочвени води.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама