Варненци атакуват фирма за сметопочистване заради изгорели коли, съветник я обвинява, че е „спестила” 1 милион от контейнери

19.05.2017 / 10:59 4

Варненци искат да търсят отгвороност от фирмата по сметопочистване „ЗМБГ” заради пожар в пластмасов контейнер, който се е разпространил и унищожил и увредил автомобилите им. Това съобщи на заседание на местния парламент общинският съветник Григор Григоров.


По думите на Григоров, фирмата има много нарушения, откакто е започнала да се занимава със събирането и извозването на сметта във Варна. Едното от тях е използването на стари боклукчийски камиони, въпреки изискванията по договор. Друг проблем е, че около 30 % (по преценката на съветника от десницата) изобщо не са поставени.  Според Григоров, на някои места са поставени пластмасови контейнери вместо метални. Съдейки по разликата в цената, съветникът направи извод, че така „ЗМБГ” са „спестили” около 1 млн. лв.  от изискваната по договор инвестиция в сметосъбирането. 
Кметът Иван Портних каза в отговор, че общинският съветник доста на едро обвинява дружеството в неизпълнение на задълженията си. Той допълни, че най-сетне общината ще има кантар, на който боклукчийски камиони ще се претеглят преди да поемат към сметището във Въглен и завода за преработка на отпадъци и нарече това „революция” в отчитането на средствата, която Варна дава са чистотата.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
Критерий за град (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Намерете кой си е хвърлил сгурията в контейнера. В градове над 100 000 души отоплението на дърва и въглища трябва да бъде забранено!
3
0
Веска (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тази фирма май обслужва и софия! Гледам, че старите коли, които събират боклука във Варна са със софийски номера! Купуват за софия нови коли и тука изпращат старите! Докато ние плащаме апартаментите, обзавеждането им, разходите за отопление, ток и вода на изпратените от софия гербаджии да ни бъдат заместник кметове, така ще ни пробутват и фирмите си. Писаха, говориха гражданите на Варна за високата почти метър трева по градинките и се засрамиха, та тръгнаха да косят. Но и сега, както всяка година го правят, оставят тревата или несъбрана, или на купчини да съхне в градинките. Така тревата под тези купчини пожълтява, загнива и след като решат да съберат вече сеното, отдолу вече няма растителност.
4
3
ти да мълчиш, цървул! (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кой е виновен, а?! Ти откъде разбра, че фирмата си е изпълнила задълженията по договора? Кой ти каза, че имат право да слагат пластмасови контейнери? Затваряй си плювалника и си гледай в твойта паничка и не се меси във варненските работи, като не те интересуват.
1
10
bg 2016 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ABE VARNENSKI CARVULI,  TOCNO CARVULI,ZASTOTO I ZITELI NE STE NA VARNA,KOI PALI KONTEJNERITE,KOI GI PALI---ZLODEITE,TAKA  CE  FIRMATA  NE EVINOVNA.A NE PARKIRAJTE  DO KONTEJNERITE VARNENSKI CARVULI.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама