Варненци излязоха на протест срещу липсата на контрол при неправилно паркиралите (снимки)

24.03.2015 / 15:51 9

Снимки: Румен Сарандев

Варненци излязоха на протест днес пред общината като изявиха своето недоволство от масовото паркиране върху тротоарите и пешеходните алеи както в Морската градина, така и  пред община Варна. 

„Контрол се извършва всекидневно от Общинска и Пътна полиция. Дори и контролните органи, които нямат право да издават акт помагат като сигнализират за нарушения. От началото на годината има съставени 300 акта. Контролът не е достатъчен, но такъв все пак има. Аз не се движа с автомобил, виждам какво е положението“, заяви зам.-кметът по сигурността във Варна Тодор Иванов.

Снимки на неправилно паркирали автомобили, направени в момента на нарушението не могат да доведат до санкция. До такава може да се стигне само, ако на мястото пристигне контролен орган, който да идентифицира водача и да му издаде фиш или акт. Дори и снимката да е придружена с дата и час, тя няма доказателствена стойност в нито един нормативен акт. Видеозаписите по нашето законодателство не се приемат като доказателство, ако не са разрешени от съда. Това разясни ощеТодор Иванов във връзка с въпросите на гражданите относно глобите за шофьорите.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Kasparov (преди 5 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
цДо "стига де" - паркинга на Мусала, паркинга "Дупката", паркинга до ЖП гарата - това са само 3 от платените паркинги за които се сещам. Като имаш кола за 100 хил. лева значи имаш и пари за платен паркинг ;) Иначе поздравления за колата и безаварийно!
"Chess is mental torture." Gary Kasparov
6
1
plabov1080 (преди 5 години)
Рейтинг: 48350 | Одобрение: 3560
А общината била бедна и нямало средства...Ами извадете ги тези общински инспектори от голямата община и от районните кметства и да тръгнат да глобяват из града, че да се напълни хазната и да има за асфалтиране, ремонт и др.неотложни дейности....
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама