Варненци поднесоха на кмета си мръсна вода и му казаха "Наздраве" на протест пред Общината

22.05.2020 / 20:43 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Варненци се събраха тази вечер пред сградата на Общината, за да протестират срещу замърсяването на Варненското езеро. 

Те скандираха "Оставка" и извадиха плакати със същия апел, адресиран до кмета на града Иван Портних. На стълбите пред сградата на кметството протестиращите бяха оставили няколко съда с мръсна вода и надписи "Кмете, наздраве". Същото обръщение беше отправено и към председателя на Общинския съвет и Областния управител.

Причината за недоволството днес беше замърсяването на варненското езеро. Темата предизвика възмущение преди няколко дни, когато стана ясно, че езерото е препълнено с фекални води от спукана тръба или с фитопланктон или и с двете. Малко след като из интернет тръгнаха сателитни снимки на замърсяването, се появиха и кадри с изхвърлена на брега мъртва риба. 

На края на протеста някои от участниците поставиха листовки  с призива "Оставка" между камъните на камарата в памет на покойния Пламен Горанов. 

"Тук между нас има един човек, няма го всъщност де..., всички ли трябва да се запалим, за да се случи нещо изобщо...", попита през високоговорителя един от протестиращите.  

"Бяхме глобявани, че излизаме на слънце, а сега кой да бъде глобен", попита друг участник в протеста... 

Вижте повече във видеото:"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 127629 | Одобрение: -1786
Помните ли навремето измиха тиквата на Тиквата с мръсна водичка в Плиска....? Сега е време на тоя гьонсурат да му лиснат един леген с лайняна вода, че да се събуди.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама