Варненци с призив към общината: Така и така ВиК разкопаха, сега направете тротоара, който винаги сме искали

21.10.2019 / 11:09 2

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимки: "Петел"

Разкопаване на улица за обновяване на ВиК мрежата във Варна стана повод граждани да поискат общината да поправи един свой пропуск. А именно – да изгради тротоар, който по неясна причина лисва на това място в широкия център на града.

Мястото е ул. „Г.С. Раковски“ в частта над ул. „Пирин“. В началото на учебната година наша читателка изпрати следното писмо на редакционната ни поща:

По тази улица минават много хора, особено и деца, а в карето над ул. Пирин няма тротоар на повечето места и е изключително опасно преминаването на пешеходци. По съседните успоредни улици си има тротоари- Братя Миладинови и Македония (над ул. Пирин). Наистина минават страшно много коли и реално пешеходците (особеното ученици) трябва да вървят по улицата между колите. Не веднъж са блъскани деца на тази улица. Наскоро правиха тротоари по ул. Г. Раковски. Незнайно защо пропуснаха този участък.

Вижда се и от снимката, която Ви изпращам, че в розовоте поле е тревна площ с паркили автомобили, а спокойно там може да има тротоар и децата, които ходят към Руското училище и училище "Васил Априлов" да са спокойни дори и да отиват сами до там.

В момента точно в споменатия участък се извършват ремонти от ВиК. Гражданите имат плаха надежда, че след това ще получат и чакания тротоар. Подобно продължение би било логично, още повече, че от години местната власт декларира, че координира плановете си с фирмите, които извършват прокопавания.

Така че сега е моментът да се направи и пешеходното трасе. Дали това ще стане? Зависи от организацията на общината. Иначе средства за подобни благоустройства очевидно има, ако се съди по ударното асфалтиране на квартални улици в последните седмици преди кметските избори.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
6
хехе (преди 4 години)
Рейтинг: 2872 | Одобрение: 1482
абсолютно си прав, милане! само с два реда плочки точно там няма да стане. трябва някой да помисли, да проектира... ама не както се проектира наклонено кръгово, а с малко разум поне. иначе хората са си прави.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама