Вацев: Радев извърши предателство. Работи за левите либерали. От Нинова зависи дали ще успеят

18.11.2021 / 11:31 5

Кадър Евроком

Ситуацията в БСП и оставката на Корнелия Нинова вълнува анализаторите.

"Мотивите са напълно понятни. Но това не е точно хвърляне на оставка. Нинова заяви, че на следващия извънреден конгрес ще бъде констатирана нейната оставка, дотогава тя е действащ председател на партията и има намерение да изпълни всички задачи, които стоят пред партията. Това коментира пред "Епицентър" анализаторът Валентин Вацев в отговор на въпроса дали трябваше да се оттегли от поста лидерът на БСП. "В нейното поведение не виждам нищо катастрофално и сензационно.

Това е стара традиция да се депозира оставка или да се говори за оставка, когато се поема отговорност", каза още той. "Оставката и отговорността не са едно и също нещо, но те са свързани. Не съм изненадан. Но съм изненадан от друго - че Инициативен комитет за избор на президент и служебен кабинет може да искат оставка на партиен лидер - това е крайно необичайно!", категоричен е анализаторът. По-голямата част от нейната политическа дейност мина под знака на искане на оставката й, допълни Вацев.

"Тези неща едва ли я впечатляват, но наистина изненада си е, че вътрешнопартийни сили, за които ние отдавна знаем за какво се борят, и институции извън партията ѝ искат оставката. Така вече става обществено видим фактът, че двата фронта, на които тя водеше битка – вътрешнопартийния и извънпартийния в момента се сливат в общ фронт - тоест наближава мигът на истината. Няма какво повече да направи Нинова, освен това, което вече направи, и останалото, което е длъжна да направи, а то е - да говори ясно, високо, категорично и конкретно, тъй като има много премълчавани досега факти, които трябва да се сложат на масата", каза той.

"Това премълчаване от нейна страна, което аз чисто човешки разбирам, беше политическа грешка. Тя беше длъжна да не премълчава нищо, тъй като битката се води отдавна и истината е аргумент в тази битка. Премълчаните и депозираните за по-късно истини са безполезни за ситуацията. Битки, които се водят сега в БСП, имат нужда непрекъснато от цялата истина при това навреме, ясно и разбираемо. Ако тя съзнателно е премълчавана, да, наистина е грешала", категоричен е Вацев.

"Нинова очакваше удари от страна на Борисов и ги получаваше. Това, че Борисов вече не е премиер, означава, че той не е толкова ефективен в битката срещу нея, затова пък нейните противници умеят да генерализират своите позиции и да се обаждат от различни посоки. Всъщност, тя беше в абсолютно невъзможна позиция да води битки извън партията си в системата на борбата за власт и вътре в партията си. Нито една партия не може да побеждава с такъв гноен абсцес вътре в себе си. Това е Ленинско положение, което той винаги е спазвал. Първо, на решаване подлежат вътрешнопартийните проблеми и те не могат да се премълчават в името на някакво общопартийно лицемерно единодушие. Нинова премълчаваше твърде много и твърде дълго. Затова пък можем да кажем, че наближава часът на истината и трябва всички възможни истини да се сложат на масата", допълни Вацев. "Радев е един от основните стълбове на мотивите за атаките срещу Нинова. Неговите лични мотиви не са ми напълно ясни. Според мен това идва от желанието му да разгърне своята подкрепа по-надясно, отколкото бе в началото, и това естествено създава напрежение между президента и партията, която беше зад него. Тук става дума за стар процес, но няма нищо изненадващо. Президентът подкрепя и то очевидно и съвсем чистосърдечно партията „Продължаваме промяната” и аз съм напълно съгласен с Нинова, когато казва, че определен брой проценти от подкрепата за БСП са отишли при „Продължаваме промяната”, заяви Валентин Вацев. Той е категоричен, че този път БСП е загубила много гласове заради атаката на Радев, защото Левите либерали от БСП този път гласуваха за лявата неолиберална формация „Продължаваме промяната”, която вероятно ще направи новото либерално българско правителство.

Над този проект стоеше със своите позиции българският президент, така че няма начин Нинова да продължи да премълчава един очевиден факт, че президентът работеше като сила срещу БСП", обяви още той, като допълни, че Радев е извършил предателство. "Левите либерали се опитват да вземат властта и да станат доминираща сила и Радев с особено усърдие работи за това. От волята на Нинова, нейната стратегия и тактика, зависи дали те ще успят", прогнозира още анализаторът.
 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Sicario (преди 2 години)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
Радеф изчегърква всичко което стои на пътя му за едноличен Диктатор и БСП/БКП е едно от нещата. Няма ги вече ИБНИ, ИТН и ДБ са на колене в стойка "партер". КС е в ръцете му. Кръгът се затвори. Честито на печелившитеЧ
deaf forever
0
1
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 129273 | Одобрение: -1637
Нинова е една обидена домакиня.Не и е лесно с тия дърти кратуни там,но да не си меша шапките с президенто. Тя къде беше когато Радев излезе и вдигна юмрук,къде беше когато биха протестиращите...??????
4
4
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 328257 | Одобрение: 51237
Социалистите казаха, че стоят зад Президента, а Нинова стои зад коня си и чака къч в кифоча....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
dodo (преди 2 години)
Рейтинг: 11261 | Одобрение: 2051
Г-н -Вацев заради оцеляването на Нинова не може да се жертва единствения нормален президент на България, мислих ви за мъдър човек но явно и вие сте обърнали палачинката.
2
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Нинова наказа Радев и разклати много рязко лодкатана кандидат президента Ако Радев спечели ще бъде с по малка преднина от тази в първият тур на изборите
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама