Във Варна експерти дават съвети как се реагира при наводнения

14.11.2017 / 13:13 4

Снимка: Булфото

В изпълнение на Плана за управление на риска от наводнения през 2017 г. Басейнова дирекция „Черноморски район“ ще реализира мерки относно провеждане на обучителна и информационна кампания по проблемите, свързани с наводненията и популяризиране използването на застрахователни имуществени продукти в застрашените от наводнения райони.

Дейността предвижда провеждане на специално организирани събития за получаване на знания, информация и развитие на умения в случай на наводнение – обучително-информационни кампании във всички общини в обхвата на Басейнова дирекция, като с приоритет са попадащите в райони със значителен и потенциален риск от наводнения.

 

На 15 ноември т. г., от 10 часа в хотел „Голдън тюлип“-Варна ще се проведе първата среща с компетентните органи. Поканени за участие са всички общини и регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, в териториалния обхват на Басейнова дирекция „Черноморски район“. Планирани са още три срещи със заинтересованите страни в областите Бургас, Сливен и Ямбол на 21 ноември, в областите Шумен и Търговище на 23 ноември и в областите Варна и Добрич на 27 ноември.

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
бай Гъдю (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"Експертите" да тръгнат и да почистят отводнителните шахти по уличките, и улиците, че от Татово време никой не ги е чистил и са затлачени с листа, и кал, и не поемат водата при дъжд! А като се излее на главната улица притока от 10 пресечки става река. Примери много - по "Цар Освободител", "Бенковска" до Ботевата градинка, по "Отец Паисий", "Сливница". Българина съвети не слуша, Българина гледа какво е работено и какъв е резултата от работата! Много приказки (експерти), малко работа, както се казва! И парите пак УСВОЕНИ...
7
0
възмутен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези са такива големи "експерти", че могат са се оправят единствено ако си разлеят чашата с вода! Събрани от кол и въже по партийно-роднински метод с образование което няма нищо общо с темата! Нима като ги нямаше допреди десеттина години, реките да течаха обратно или пък направиха морето по-чисто? Пълни безхаберници са и плана им включва да регистрират последните наводнения и сега да предполагат че следващите ще са точно там! Да ама НЕ! Затова ще става по зле с тези придаващи си важност заплатаджии!
7
1
yYy (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Едно време партията не позволяваше да се излее такъв дъжд.
6
0
xXx (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31711 | Одобрение: 12621
Тия експерти да дадат съвет на общината да не крадат парите а да правят канализации . На времето такива дъждове имаше нямаше такива проблеми.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама