Във Варна осъдиха трима младежи за кражба на вещи от вила в село Звездица

20.03.2017 / 16:37 0

26-годишният А. Стоянов и 24-годишните З. Халил и Г. Христов бяха признати за виновни, че след предварителен сговор,  чрез разрушаване на прегради за защита на имот и чрез използване на технически средства на 22 юни 2012 год., проникнали във вилен имот и пристройка към него, като отнели чуждо имущество на обща стойност  над 500 лв.

В деня  преди кражбата тримата подсъдими се срещнали  във Варна и се сговорили след полунощ да се срещнат в село Звездица, където да  огледат някои от  имотите в местностите под селото, за да отнемат вещи с цел продажба за вторични суровини. Около 2 ч. на 22 юни те проникнали с взлом през прозореца на една вила, не харесали вещи вътре, затова се  прехвърлили към разположена в пристройка работилница. С тесла и метален лост младежите строшили катинарите и започнали да събират инструменти, кабели, алуминиеви тръби, строителна количка и др. вещи, които още рано сутринта, при отварянето на пунктовете за изкупуване на метали, продали срещу сума от 140 лева. Случаят е немаловажен.

Тримата подсъдими получиха наказания от по 8 месеца лишаване от свобода,  чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама