Във варненския Бевърли Хилс гробището отесня

03.07.2018 / 11:51 6

Гробището в село Приселци има нужда от увеличаване на капацитета. Работи се и по идеята за изграждане на нова сграда на кметството и нов физкултурен салон за училището. Това разкри пред Дарик кметът на Община Аврен Емануил Манолов, пише Dariknews.

„За последните 10 години инвестиционният интерес към Приселци като най-хубаво място за живеене извън Варна допринася за все по-голям брой жители. Съответно се появяват и потребности от социална инфраструктура. Гробищата са част от нея”, изтъкна Манолов. Той уточни, че сегашното гробище е добре изградено. Трябва обаче да се разшири, тъй като местата са на изчерпване. 

Известното като варненския Бевърли Хилс село Приселци се слави с луксозните вили и красиви къщи на бизнесмени, предприемачи, лекари и адвокати. Официално населението на селото е 1099 души, според последните данни на ГРАО. Неофициално обаче се смята, че в Приселци живеят поне три пъти повече хора. Много варненци се купуват второ жилище в Приселци. Селото, известно и с черешите си, е предпочитано място за живеене и от много чужденци. 

Селото има нужда и от ново кметство. Сегашната двуетажна сграда е труднодостъпна за хора с увреждания и възрастни, тъй като има много стръмно стълбище. Кметството се помещава на втория етаж, а на първия са здравната служба и кабинетите на личните лекари.

Вариантите за новото кметство са два - до сградата, където се помещава и в момента, или в двора на училището. Идеята е в новата административна сграда да се помещава и здравната служба. Два са вариантите и за финансиране на строежа – със собствени средства на Община Аврен или с инвестиционния кредит, изтеглен от общинската управа, обясни Емануил Манолов.  Той разкри още, че се предвижда изграждане и на физкултурен салон за училището в Приселци.

Справка сред уведомленията за инвестиционни намерения в  РИОСВ-Варна показва, че Аврен  е общината в областта, към която има най-засилен интерес.  Прави впечатление намерението на голям инвеститор да построи 140 къщи край село Близнаци. Съгласно представената информация се предвижда къщите да са за 450 души, разположени на площ от 136 декара близо до гората в селото, което се намира недалеч от курорта Камчия.

Край село Здравец  изоставена нива с площ от над 4 декара ще се превърне във винарска изба. В Аврен пък се предвижда изграждане на цех за производство на сайдер. В изоставена орна земя с площ 3 декара край Приселци се планира създаване на ферма за отглеждане на коне.

Предстои изграждане на ново гробище и в Аврен. То ще бъде разположено на изоставена орна земя с площ над 9,5 декара в местност Боеви ниви.
Увеличаването на инвеститорския интерес е свързан с нуждата от нови асфалтирани улици и водопроводи, изтъкна кметът на Аврен. Той разкри още, че в населените места на общината поетапно започва монтиране на камери за улично наблюдение.

„Всеки инвеститор е добре дошъл, тъй като ние се стремим да имаме повече работни места, по-добри населени места като условия за живот. Мисля че със сериозен труд в следващите години ще го постигнем”, категоричен бе кметът на Аврен. Общината има малък излаз на Черно море, а в пределите й попада курортният комплекс „Камчия”. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
И всички думи пак са в бъдещо време - планира, намерения, предвижда, ще бъде ............. ........
19
2
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
какъв бевърли хилс е тва село 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik