"Възраждане" поиска референдум за еврото, но такъв е невъзможен

19.09.2022 / 12:44 25

Кадър ФБ К. Костадинов

Поредна предизборна идея от "Възраждане" разбуни духовете.

"Възраждане" няма да допусне въвеждане на еврото у нас, съобщи на пресконференция в БТА лидерът на партията Костадин Костадинов.

Той беше категоричен, че ако неговата формация управлява, Националният план за въвеждане на еврото от януари 2024 г., приет от Министерския съвет през май, ще бъде "унищожен", а тези, които са го одобрили - "подведени под наказателна отговорност за държавна измяна". А ако "Възраждане" не е на власт, ще направи всичко възможно да предизвикат референдум за приемането на еврото.

"Няма да позволим България да влезе в еврозоната без референдум, настояваме за експертен публичен дебат", добави Деян Николов - секретар на софийската организация на партията.

Според нея предвидената комуникационна стратегия не съдържа анализ на риска, не са посочени вреди от влизането в еврозоната, а влизането в нея "обрича България на непредвидимост".

От "Възраждане" се обявиха срещу плана за въвеждане на еврото, веднага след като беше приет от кабинета "Петков", и тогава съобщиха, че ще инициират референдум. За такъв те заговориха още през 2018 г., дори казаха, че са събрали 190 000 подписа, но до такъв нямаше как да се стигне, предаде Свободна Европа.

През юни тази година директорът на портал „Европа“ Юлиана Николова и старшият икономист на Институт отворено общество Георги Ангелов коментираха пред Свободна Европа, че българският лев отдавна е свързан с еврото заради валутния борд, а самият референдум няма юридическа основа, тъй като процесът по интеграция в еврозоната е възприет още с подписването на договора за присъединяване на България към ЕС. Провеждане на допитване във връзка с международни договори е възможно да се случи само преди тяхното ратифициране, защото в противен случай това би оставило международното право „да виси“.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
3
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Уискитата на Тенеси не са бърбън! 🙂 Както вече казах - Тенеси уиски се правят по различен маниер. Филтрира се през няколко стъпки /няколко метров пласт/ дървени въглища от клен. Именно в това е "магията". Тая практика се е разпространила и прилага само в Тенеси и никъде другаде по света. Процесите на смесване на зърното, на ферментация и дестилация са еднотипни с тези на бърбъна. НО! При Тенеси обаче кучето е заровено във филтрацията, която прави уискито коренно различно от бърбъна. Технологията е различна. Това е двоен процес, който премахва примесите от спирта и същевременно коренно променя вкуса му. Сладостта и неповторимите вкус и аромат идват от съдържанието на захари в клена, които се задържат чрез обгарянето и се извличат от преминаващия алкохол. До ден днешен Джака е и марка, която все още никой не се е захванал да имитира. Джак Даниълс не е бърбън.... наздраве! 🙂 Бърбъни колкото щеш, с най-различни нотки. Тенесито обаче е само едно! P. S. Бърбъна няма минимално определена продължителност за периода на отлежаване. 😉
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 243353 | Одобрение: 27458
Ние май ще спорим кое е първо : яйцето или кокошката.....Е , добре ...ето факти от вековния спор в САЩ, Джак Даниелс бърбън ли е, или не, въпреки, че собственикът Джордж Дикел казва, че не е бърбън.....? Бърбнът е уиски, но не всяко уиски е бърбън.....Бърбънът се произвежда само на територията на САЩ, а Тенеси е в САЩ......Ето правилата за бърбън и Тенеси уиски : съдържание на царевица мин. 51%, максимална сойност на дестилата-160 градуса по американския стандарт, Максимален градус на вкарване в бъчвата  125 градуса, минимален градус за бутилиране 80 градуса, Използване на дъбови, нови бъчви......Каква е разликата.....В законите на филтрацията – при Тенеси уискито е задължителна предваарителна филтрация с въглища, а при бърбъна няма правила, може преди, може и след.....И да си помислим за правилата и законите при дестилация на определени продукти : Шампанското и конякът имат патенти и фирмата Коняк осъди България, а Шампейн осъди Русия.....Получава се нещо подобно при Джака и една друга фирма продаваща през Къркланд бърбън с качства между Джентълмена и №7.....Вид на продукцията, правила и индустрия.....! Така, че може да наричате Джака- Тенеси уиски, или бърбън и няма да сгрешите.....Джака Е бърбън.....! Наздраве......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54949 | Одобрение: -27166
Не е бърбън, но щом ти харесва Тенеси, пробвай Сингълтън, подобно е, меко и приятно за пиене има 12 15г. 
8
3
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
"...отразява на неповторимия мирис и вкус на бърбана."  🙂 Тук не съм сугласен. Джака не е бърбън! Джака е Тенеси уиски. С много хора много пъти съм водил тоя спор. Тенеси уиски се правят по различен маниер от бърбъна в Кентъки и останалите щати. Именно различният /от бърбън/ маниер определя специалния му характер и същевременно дава мек, сладнеещ специфичен вкус на Джака. Нямам намерение да влизам отново в спор по темата. Джак Даниълс не е бърбън! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 243353 | Одобрение: 27458
Джентълмен син няма, съжалявам за объркването.....Бях в завода им и видях бъчвите поставени на три реда .......На най-долния беше Джак Даниелс №7, на втория Джентълмена, а на третия Сингъл барела/шест годишното/.....Развеждащия обясни, че стоят различно време, а колкото е по-високо бъчвата/Сингъла/ на по-топло, по-добре отлежава......От тези бъчви най-отгоре се прави селекция за Синия етикет в малки количества, като ги прехвърлят в нова бъчва, за по-голям аромат.....Смята се, че след 5-6 години бъчвите се изтощават и ги продават на винопроизводителите от Напа Валей.....Не ни пуснаха да разгледаме как правят бъчвите, но видях, че ги обгарят и това по всяка вероятност се отразява на неповторимия мирис и вкус на бърбана.....Всеки производител си има своите секрети, а ние си имаме нашите предпочитания.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
3
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Джентълмен син етикет не видях. Само Single Barrel и класическото. Special Release син етикет по случай 150-годишнината на дестилерията. Напиши в Google Jack Daniels blue и ще ти излязат, там на изборажения цъкни и ще видиш и линковете. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
4
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54949 | Одобрение: -27166
Крис, дай линк за този син етикет, че е пълно с подобни в нета от 70 до 150 200лв
9
3
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Не знам, може. Не съм го виждал, чувал и пил. А пък това за скъпото и специално за богати и отбрани хора лично за мен не е критерий за хубаво и качество. Различни видове и много марки уискита съм пил, попадал съм на скъпо 16 и 25 годишно - и мнението ми е - отврат. На скъпи вина също ми се е случвало. Специално за вината мнението ми е, че хубавото вино е до 8-10 годишно максимум. От тия години нагоре ебем ти вкусовите и ароматни качества. Дет се вика - пикня за колекционери. Е, различни хора - различни вкусове. Но това е личното ми мнение. За Джака /въпросния/ предполагам, че ще е хубав. Джака е специфично уиски, не изневеряват на традицията си. Ама знае ли се, не се ли знае. Например, също много уважавам Лагавулин, но съм попадал и на такова което буквално мирише на болница, на лекарства. Отврат ти лазвам! Царят на не знам си какво го наричаха, някъде към 200 кинта бутилката. Та така. Някой ден живот и здраве ще го опитам тоя Джак син етикет. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
6
0
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 243353 | Одобрение: 27458
Макео, синия Джак е по скоро юбилеен и го пускат от време на време.....3 пъти по-скъп от Джентълмена по който си падам, но и аз не съм го пил....Специална селекция, за отбрани и богати хора.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54949 | Одобрение: -27166
Аз не съм голям фен на алкохола, но съм пил и не бих казал, че си заслужава парите, поне не усетих двойната разлика в цената спрямо другите уискита от серията Джони. Може би трябваше да вземем няколко вида етикети и така да се сравни, кое е добро, и както казва Крис, тука може да са ментета. Освен това като производител, знам че няма как редовното производство или масовото, да е по добро от специалните поръчкови питиета. Аз си падам по серията Сингълтън, Джак, Чивас също ми харесва. Предполагам че ги знаете?
8
3
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Не съм виждал и не съм пил Джак син етикет. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
6
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54949 | Одобрение: -27166
Аз като се базикам на теб, защо ти става тегаво?
0
0
Дедо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12564 | Одобрение: 4839
Човек не може да се пошегува вече... Напоследък взе да става доста тегаво във форума от дълбокомислени коментари... Или нЕкои взеха да си ги мерят - кой е по-по -най... Айде, със здраве ...
4
2
ПраБългарин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 54949 | Одобрение: -27166
Дедо, Кирчо и Асенчо какви са бе и що ги избрахте? 
4
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 243353 | Одобрение: 27458
Макео, май ще си пиеш уискито сам, ама можеш да споделиш една бутилка с мене Джентълмен Джак син етикет.....Ще ми го донесат от Щатите, защото по нашите магазини казват, че е менте......Да прочетем за договора Маастрихт и изискванията на ЕЦБ.....Говорят за изисквания за Инфлацията, Равнището на публичния дълг, Лихвените проценти, Валутния курс и Укрепването и конвергенцията на своите икономики.....Валутният съюз включва ЕДИННА и стабилна валута в разпоредбите на тоя договор, с цел предприемането на по-нататъшни стъпки на европейската интеграция.....Само, че Англия, Швеция и Дания оттърваха гилотината, значи може и ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО преминаване към еврото е само да е препоръка......Та затова и аз казвам, шнорхелите да го дугат.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
4
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Черпя бутилка хубаво /от 12-годишно нагоре/ уиски онзи, който ми покаже къде и в кой от договорите за присъединяване към Европейския съюз е записано, че присъединяващата се държава е длъжна да замени валутата си с еврото. 😉 Договори:  https://eur-lex.europa.eu/collection/eu-law/treaties/treaties-accession.html?locale=bg  Пишман евроатлантиците и слуги на чужди интереси от 99 кладенеца вода носят за да ни убедят, че сме длъжни да приемем еврото. Жалки и смешни копелета! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
10
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 35797 | Одобрение: 2647
Те винаги нещо искат тия идиоти! В в затвора не искат ли?Гняв
Марио Кроненберг
10
4
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Е, ако "медията" Petel публикува тая снимка още няколко пъти - ти и до олтара ги закарай, щом ти е удобно. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
2
Дедо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 12564 | Одобрение: 4839
Абе, извън темата, тези двамцата да не са педалчета... двърде дълго време прекарват заедно...
0
12
село варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8910 | Одобрение: -1220
Ако заменяхме лева с рубла Копейкин щеше да гласува с две ръце.
2
6
gospodin (преди 2 месеца)
Рейтинг: 244 | Одобрение: -16
тоя папардак се чуди с какви простотии да вдигне рейтинга на жалката си партийка. на тези избори може и да получи повече гласове, но после го чака съдбата на атака и на вмро (от която е тръгнал). за смяна на лева с евро се говори още от 2008г. смяна на еврото с лева нищо не променя, тъй като сме във валутен борд. дори сега цените на имотите се обявяват само в евро, тегленето на заеми за жилище също само в евро се прави. който твърди че ще има скок на цените при преминаване към евро е жалък популист и просто иска да плаши хората за да постигне някакви политически цели... не слушайте какво ви казват жалки популистчета и политици като копейкин, а хора които разбират като Емил Хърсев и Георги Ангелов... Англия се отказа от европейския съюз и сега и излиза през носа... 19 държави са приели еврото, останалите 9 не го искат главн поради нациналистически причини (точно за това няма да има и референдум - имаше референдум и за аец белене и нищо не стана, референдуми се правят главно с цел некомпетентни по въпроса хора да решават)
7
3
Off Road (преди 2 месеца)
Рейтинг: 9194 | Одобрение: 2634
"българският лев отдавна е свързан с еврото", но може да бъде вързан за друга валута. Или отвързан.           "процесът по интеграция в еврозоната е възприет с подписването на договора за присъединяване към ЕС" - това просто не е вярно. Абе вие по-тъпи опорки не намерихте ли?
9
3
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 243353 | Одобрение: 27458
19 от общо 28 държави в ЕС ползват еврото......Швеция и Дания открито се противопоставиха на договора Маастрихт, като в Дания се проведе референдум и датчаните казаха НЕ на еврото.....Правителството на Англия отказа  навремето еврото, защото не отговаряло на 5 критични теста.....НИЕ с осраните си задници ли сме по-умни от тях.....? Явно само хора с явни ползи и купени предатели лобират за тази валута ,при положение,че българският лев си е доста стабилен.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
14
4
makeo (преди 2 месеца)
Рейтинг: 33217 | Одобрение: 13207
Никъде в договора за присъединяване към ЕС не е записано като задължение, че държавата кандидат-членка е задължена да приеме еврото. Това е лесно проверимо. 🙂 Също така няма значение, че българският лев е закачен за еврото заради валутния борд. Двете са различни неща и нямат нищо общо помежду си. Соросоидите Отворено Общество пак лъжат и се опитват да манипулират БГ гражданите. Но и не само соросоидите, а всеки който обслужва небългарски интереси. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама