Вдигат пенсиите от 1 юли

26.05.2021 / 19:47 2

Снимка Булфото, архив

Служебното правителство повишава доходите на пенсионерите.

Социалната пенсия за старост ще бъде повишена от 1 юли. В програмата на правителството за месец юни е включено определянето на нов размер на социалната пенсия за старост, става ясно от решенията на Министерския съвет след заседанието днес, пише Pariteni.bg.

Освен нея от 1 юли се предвижда увеличение и на пенсиите, несвързани с трудова дейност (пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персоналната пенсия) и добавките, които се изчисляват в процент от нея.

Повишеният размер на пенсията за старост ще има въздействие върху ежедневието и стандарта на живот на над 128 хиляди души по данни на НСИ, уточняват от Министерски съвет.

Припомняме, че минималната пенсия за трудов стаж и възраст беше увеличена от 1 януари от 250 на 300 лева. От 1 юли предстои да се индексират с 5 на сто и всички пенсии по швейцарското правило.
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
Чико (преди 2 години)
Рейтинг: 505 | Одобрение: -40
Почти в цял свят ги има независимо дали са социали или диктаторски държавите.Достатъчно е човек само да си помисли колко ддс е платил в магазините -/примерно. И колко милияди са натрупали фирмите които са платили минимални заплатаи или по правилно не платили достойно на работниците и т.н.
Напред науката е слънце!
1
3
ajki (преди 2 години)
Рейтинг: 1130 | Одобрение: 280
  тези социални пенсии не трябва да съществуват.....как така : не си работил ,а получаваш пенсия...
В.Бянова

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама