Вечер, посветена на Алек Попов, се проведе в Скопие

02.04.2024 / 23:00 0

кадър: Бтв

 

Вечер, посветена на починалия неотдавна писател Алек Попов, се проведе в Българския културно-информационен център в Скопие, информира БТА.

Събрали са се представители на българското посолство в Скопие, издатели, писатели и приятели на писателя в страната, представители на българската общност.

"Искахме да поговорим за Алек Попов, за онова, което той остави в съзнанието ни, което ще бележи пътя на българската литература, а младите хора ще четат. Той е важен не само за българската литература, защото е сред писателите, чийто книги са сред най-превежданите", коментира директорът на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева.

Писателят Георги Господинов е направил видео обръщение. За съвместната си работа, приятелство и впечатления от Алек Попов са споделили негови приятели, издатели и преводачи в Северна Македония.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама