Великобритания напуска ЕС и общия пазар през март 2019

13.08.2017 / 12:04 1

Великобритания ще напусне Европейския съюз през март 2019 г. В същото време излиза от Митническия съюз и от общия пазар на ЕС. Това бе съобщено от министъра на финансите Филип Хамънд и министър на външната търговия Лиъм Фокс в съвместен документ, който е публикуван от The Sunday Telegraph."Ние уважаваме волята на британския народ, а през март 2019 Великобритания ще напусне Европейския съюз, ще излезем от митническия съюз и ще получим свободата да обсъдим най-благоприятни търговски споразумения със света като независима, отворена търговска нация", гласи изявлението. "Ние ще напуснем общия пазар", допълват министрите.

Хамънд и Фокс също така подчертават необходимостта да се даде увереност на бизнес общността след преходния период - "не може да бъде безкраен". Министрите заявяват, че през този период Великобритания вече няма да бъде в Митническия съюз и на общия пазар и по тази причина е в ролята на "трета страна и не е страна по договорите на ЕС."

"Стоките, закупени по интернет, трябва да продължат да преминават границата, а компаниите - да бъдат в състояние да предоставят стоки на своите клиенти в целия ЕС", добавяйки, че британски бизнес трябва да може да наема таланти от Европейския съюз.

"Когато преходът завърши, ние искаме между Обединеното кралство и Европейския съюз да има механизми, основани на споразумения, които да подкрепят възможно най-тесни отношения с ЕС, като същевременно се поддържат тесни връзки в областта на сигурността, търговията и бизнес", подчертават министрите.

Хамънд и Фокс зад кулисите са два различни лагера в британския кабинет - противници и поддръжници, но демонстрират единство.

Според наличната информация на вестника, правителството ще докладва за готовността на Тереза Мей, да се реши проблема с границата между Северна Ирландия, (подобно на Споразумението от Шенген)./ News.bg   

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
PO DOBRE (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
KASNO OTKOLKOTO NIKOGA.PO DOBRE KRAI SAS STRES OTKOLKOTO BEZKRAEN STRES!!!BRAWO ZA SMELOSTA!!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама