Велислава Танчева: На власт са хора, които не се спечелили и един лев в реалното производство. Изоставят половин милион души

23.03.2020 / 12:19 5

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Над половин милион българи са изоставени от правителството в кризата. Това разкри политическият пиар експерт Весислава Танчева в предаването "Денят" с Веселин Дремджиев по ТВ1.

"Над половин милион българи в малкия и в семейния бизнес са изоставени от правителството в кризата. На власт са хора, които не се спечелили и един лев в реалното производство. След санитарната и икономическата криза ще последва и политическа. Притеснителното е, че управляващите нямат никакъв интерес да свършва тази криза бързо, защото свършването ще означава, че на тях им свършва политическото време. Бизнесът трябва да е изумително притеснен от това нещо. Ще фалират едно около 100 000 фирми - малки, семейни фирми, фирми от един човек, козметични салони, фризьорски салони, галерии, цветарски магазини. В този микробизнес са заети половин милион българи. От тях ще оцелеят само тези, които имат аптеки, и хранителни обороти. Голяма част нямат никакви резерви. Те дори една седмица да не работят е зле за тях. Техните семейства на практика бяха жертвани. Нито една буква не бе въведена за тях в този закон", каза тя.

"Ако имахме стратегическо мислене, щяхме да имаме медицинсдкия щаб на Мутафчийски, и до него още един щаб, оглавен да речем от Влади Горанов, който да разсъждава в бъдеще. Защото в един момент възможността да се окажеш жив и фалирал ще изникне със страшна картина пред хората", добави Танчева.

"Според мен Иван Гешев е силно притеснен. Смятам, че коронавирусът му открадна сцената по някакъв начин. Той тръгна на своя пост по ударен начин - със срелищни арести, с кортеж от журналисти, които го преследват. С избухването на коронавируса този кортеж отиде при генералите и той е доста нервен. Това по някакъв начин нарушава някакъв негов план, за който само можем да гадаем. Коронавирусът му открадна сцената и не се знае кога ще си върне той сцената", каза тя.

"Епидемия световна има. Въпросът е защо има паника заради епидемия, която се е случвала много пъти в историятна. Нищо не налага национални телевизии в четвъртък да пуска двучасови извънредни предавания, в които няма нито една нова дума, която да не сме чули по-рано в преки предавания. Има епидемия, но има и инфодемия. Паниката и стреса по-скоро свалят имунитета",  коментира още Танчева.

Вижте цялото интервю във видеото:"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 30120 | Одобрение: 4715
Глупости на търкалета.Целия народ е на пангара,стига с това соц. мислене.Както видяхте Боко каза че и олигарсите са "виновни"...за какво и защо той си знае. И щаб с Горанов-пълно безумие,все едно Пеевски да го оглави. Забелязва се желание за съвместна работа м/у президента и премиера,но веднага се събира голямата банда НС и ...става да да ,ама не!
0
3
Blue hills (преди 2 месеца)
Рейтинг: 27936 | Одобрение: 12511
Сега можем да очакваме борба за слава и власт между мутафа и гешефта. Взеха му ефира на каскета ) Иначе жената е много права - чакат ни масови фалити, да благодарим най-вече на боко, че само с думи помага на икономиката ни. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама