Венко Сабрутев заговори за импийчмънт

22.07.2023 / 19:33 8

Снимка: Булфото

Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) отправи послание към президента Румен Радев от ефира на "Нова Нюз".

"Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е, трябва да знае, че във всеки един момент може да бъде свален, ако не изпълнява функциите, за които е назначен", каза той.

По думите му България има опит със сваляне на правителство, но не и с отстраняването на президенти и кметове. "Ако той продължава да бъде разединител на нацията, а не обединител, ако продължава да играе на ниво партии, на ниво интереси, а не на ниво обединяване на нацията, то според мен няма друг изход освен инициирането на процедура по импийчмънт", посочи Сабрутев. 

По отношение на преминаването на пристанище "Росенец" в ръцете на държават той коментира: „България си върна още една външна граница. Това се случи миналата седмица в Народното събрание. Защо сега? Истината е, че януари месец тази година НС взе аналогично решение,което задължи служебния кабинет в едномесечен срок, след консултации с Европейската комисия, тази концесия да бъде прекратена”. 

По думите му тя не е изгодна за страната ни: „България няма абсолютно никакъв контрол върху това какви танкери, какви количества горива, нефт, влизат у нас. Ние не искаме национализация, искаме да си върнем границата, не желаем тази критична инфраструктура да започне да работи за България", подчерта още той.
 
На въпрос дали има опасност рафинерията да обжалва това решение, той допълни: "Има европейска директива, има решение на Народното събрание, дори да бъде обжалвано, то няма как да бъде отменено. Да върнеш държавна собственост на държавата е национален интерес, но да защитаваш интересите на част на руска компания, това вече е корпоративен интерес”. Така Сабрутев коментира изказването на президента Румен Радев, че решението е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар. Той подчера, че единственото нефтено пристанище на България е отдадено на цената на няколко магазина в мола.
 
"Президентът трябва да излезе от ролята си на черна станция и да влезе в ролята си, дадена от конституцията - обединител на нацията. Разбираме, че му е много трудно да приеме факта, че той вече няма еднолично управление на страната", каза Венко Сабрутев.
 
"Само за две седмици редовното правителство разработи държавен бюджет. Нещо, което за 10 месеца служебния кабинет не направи. От дупка в размер на милиарди 200 милиона, наследена от служебния кабинет, редовното правителство на академик Денков изкара държавата на плюс 200 милиона", коментира той. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
гарфилд (преди 4 месеца)
Рейтинг: 48392 | Одобрение: 16067
И вие трябва да сте свалени.Нещастни плъхове.Гнявdoko е прав.Вашето е диктатура от едно посолство и който не е съгласен с вас,е заклеймяван.
7
0
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 308276 | Одобрение: 45671
Гнидите завзеха Парламента и Правителството и сега искат да сложат за Президент някой надупеняк като Плевела.....Пак дежурната опорка за Обединител на нацията, когато Радев ги настъпи по изплезените езици за лизане на гейландски задници.....Няма начин за „обединяване” на мръсно, използвано многократно олио с чистата вода на българския народ....Няма.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
3
уйчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 83717 | Одобрение: -968
Ин-де-це, ко речи, ко? 
4
1
doko (преди 4 месеца)
Рейтинг: 3425 | Одобрение: 1060
Споерд вас всеки който изразява различни мнение от вашето трябва да бъде отсртанен.Това не е демокрация ,това е диктатура.Президента за някои като вас не е обединител защото изразява различно мнение от вашето.Но за други може да е обединител.Питайте народа но вас ви е страх да го направите защото българския народ с малки изключения не се индецефира с вас.
doko
4
1
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 128663 | Одобрение: 23858
ПОСОЛСТВОТО  вече тръгва в директна атака срещу всеки, който не му допада...Жалко е, че има много плъхове - лайнояди като този...Болест
5
1
2134 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 2011 | Одобрение: 421
" Венко Сабрутев заговори за импийчмънт " Венко да каже на  "посолството" ,да не го излагат .Тук в България такава процедура няма ;)
6
1
Off Road (преди 4 месеца)
Рейтинг: 17195 | Одобрение: 4550
"Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е, трябва да знае, че във всеки един момент може да бъде свален, ако не изпълнява функциите, за които е назначен". Венко, пиле шарено, стой си в гащите, ако не искаш нещо голямо и дебело от към юг. Президента НЕ Е НАЗНАЧЕН, боклук смотан, избран е с гласовете на много повече хора, от калпавата ви Некоалиция.
6
1
ас (преди 4 месеца)
Рейтинг: 140178 | Одобрение: 22368
естествено че подмяната ще скочат срещу единствения враг на герб-дпс. все пак са в коалиция.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама