Вера Ахундова: КТБ беше пробната фигура, която упражниха за кражба. Пеевски не е върнал 450 млн. кредити

10.06.2021 / 21:13 2

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: 7/8 ТВ

Д-р Вера Ахундова от сдружение "Ние, гражданите" говори в предаването "Студио Хъ" по "7/8 ТВ" за сигналите, подадени от нейната организация към САЩ, което, по думите й, е довело до санкциите от Държавния апартамент там към родни бизнесмени.

Ето какво разказа тя в ефира:

"Сигналите са подадени още преди четири години. Благодарение на нашата дейност се случи това от американска страна. Ние имахме 45 сигнала до главния прокурор на България, но на нито един от тях не беше обърнато внимание, бяха отхвърлени. Тогава решихме да се обърнем към американските власти по глобалния закон "Магнитски". Още повече, че имаме 93-ма доста активни членове в Щатите, които са много пострадали. Това беше единият аргумент. Вторият аргумент беше, че всички наши водещи членове вече бяха подложени след първите сигнали на определен вид репресия. Имаше заплахи, аз бях викана в специализирана прокуратура като целта не беше да дам някаква информация за КТБ, защото нито съм работила там, нито познавам кухнята, а по-скоро беше важен въпроса дали Цветан Василев финансира нашата организация. Сметки на наши фирми, семейни и т.н. са блокирани до 21 декември 2100 г. Но тези действия бяха пренесени върху други наши активни членове, а глобалния закон "Магнитски" гарантира първо защита при драстично нарушаване на граждански права. Затова направихме първата апликация 2017 г. Тя беше доста обща. След това последва промяна на закона "Магнитски" и промени в изискванията, и ни помолиха да допълним тази жалба. Допълнихме я 2019 г. и затова не сме писали, не сме коментирали, защото практиката ни показа, че когато коментираме някакви стъпки, които ни предстоят, винаги се намесва някой.

Тези документи са депозирани в министерството на финансите на САЩ, до министъра на правосъдието на САЩ и до външното им министерство. По мейл става всичко. За да започнем жалбата трябва да се докажат категорично няколко неща - първо, че има драстично нарушение на граждански права. Второ, че лицето, срещу което е жалбата, е на висок пост и има свързаност с политически лица, защото ние говорим за корупция. Затова в момента имаме отговор само на половината въпроси.

Самото досие на случая включва освен жалбата, още два много основни момента. В държавния департамент потърсиха българо-руска връзка. Доказва се пряка връзка на руски интереси и подадената им ръка или помощ от българското правителството. Тук става дума за три канала. Участието на Ви Ти Би в поемането на контрол над каналите, създадени още през комунизма за рога, за наркотици и цигари, през Булгартабак. Втората връзка е през "Виваком" - контрол върху 850 радиоразпръскващи станции в България, които покриват изцяло Югоизточна Европа, Мала Азия и други. И третото е да се опита да се поеме контрол върху военно-промишления комплекс. Затова "Дунарит" беше атакуван от Пеевски и т.н. Тази информация изтече в "Панамалийкс". "Дунарит" беше основната пионка в играта, тъй като осигурява суровината за производство на всичките 32 военно-промишлени завода. Това е втората част на жалбата. Третата касае всичките загуби, причинени на български и чуждестранни граждани. Моите членове са 7800 души. Те са ограбени тотално, а 259 000 са жертва, защото са получили късно парите, не са успели да си платят здравни услуги или други неща.

Така че ние доказваме огромната кражба, която е извършена на обществен и частен ресурс с помощта на държавните институции, най-вече с подкрепата на главния прокурор, тогава Цацаров. Несъмнено "Виваком" не може да се продаде без участието и знанието на Бойко Борисов, подариха я за 100 милиона евро, а после бе препродадена за 1,2 милиарда евро. Става дума за печатници, заводи и т.н. Всичко това е доказано в нашата бяла книга, в която са описани всички щети, нанесени от Делян Пеевски. Всичките му фирми са с кредити в КТБ невърнати. От 450 милиона лева нито стотинка не е върната на КТБ. КТБ беше пробната фигура, която упражниха за кражба.

Божков се среща с един лидер и един подлидер. Политически лидер е само Бойко Борисов".Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 4945 | Одобрение: 905
Горките ние работещи пак сме ограбени от огнебореца  както винаги.
Нека има справедливост !
0
8
стоян (преди 1 седмица)
Рейтинг: 7338 | Одобрение: -12472
и на кого да връща, ма мисирке - такава банка няма! ти ше теклиш ли, ако знаеш, че ще трябва връщаш,а? да връщат плебеите

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама