Веселин Марешки: Няма да подкрепим вота на недоверие

13.06.2018 / 19:05 12

Няма да подкрепим вота на недоверие, искаме само друг министър на отбраната на мястото на Красимир Каракачанов. Това каза  лидерът на „Воля” Веселин Марешки в предаването „Лице в лице”.

Той е категоричен, че партията му не е против самолетите или корабите, но имат приоритети. „Като оправим здравеопазването, образованието и вътрешния ред с останалите пари ще си купим самолети.”

По думите му Каракачанов не е осигурил достатъчно пари в бюджета на армията, за да имат пилотите достатъчно полети, но е намерил за купуване на изтребители.

„Искаме да не се купуват нови самолети, защото заради такива корупционните харчове няма пари за летене на пилотите и за работеща техника. Ако сега като изхарчим парите за ненужни самолети те ще имат нула часове. Кой, ако не Каракачанов отговаря за бюджета в който или не е осигурил средства на пилотите и машините за летателна годност, или парите са откраднати и пилотите ги пращат да летят на санитарен минимум, което е убийствено. Кой ако не Каракачанов носи отговорност”, посочи Марешки.

Лидерът на „Воля” заяви, че ако Каракачанов има морал няма нужда да му иска оставката - трябваше да си е тръгнал и да се намери достоен човек. „Каракачанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а за обучението на пилотите не намери. Това са 1-2 млрд., а 6 млрд. за сделката намери. Не е въпрос на пари, а в чий интерес се управляват тези пари”, каза той.

Марешки допълни, че партията му внася законопроект, в който е записано, че търговска марка няма да може да се прилепва към имена като Ботев, Левски и Раковски. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 146980 | Одобрение: 57110
Двете точки.....През 2007 България продаде 6 парчета МИ-17 на Англия, през Латвия и "прибра" $ 1.5 милиона на чопър.... И още си летят, без проблеми.....През 2011, България изчисти още 12 хеликоптера към Сърбия, но плати $ половин милирд, за 12 кугара /без нощно виждане/...... От тези 12, сега летят 2-3 броя, на другите им метнаха чаршафите....Някой се налапа, но го отнесе българското ВВС...!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
.. (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Kris @ Не знаеш ли какво направихме преди няколко години ?! От МО не продадоха ли 12 вертолета (6 бр. Ми-24 и 6 бр. Ми-17) ?! Сърбия не купи ли 6-те бройки Ми-17 ?! 《Сръбските ВВС ще закупят повече хеликоптери Mи-17 през следващата година. Това е най-интересна нова информация, която беше споделена в интервю с бригаден генерал Ранко Живак, командващия ВВС. Припомняме, че съвсем наскоро наша делегация от ВВС отиде в Сърбия и може би там са били договорени и хеликоптерите. Работна група от Министерството на отбраната и ВВС е посетила западната ни съседка в началото на седмицата за обсъждане на нови форми на сътрудничество. Продажбата на 12-те вертолета – 6 броя Ми 17 и 6 броя Ми 24, е обявена. Продажна цена варира от 235 000 лв. (за вертолет Ми 24) до 1 240 000 лв. (за вертолет Ми 17). В хода на тръжната процедура вертолетите са били предложени за оглед на 8 , 9 и 12 декември в под. 32 040 – Крумово.》 Значи, продаваме на Сърбия 6 бройки Ми-17 за по 1.2 млн. лв. на бройка...а пък на година, МО дава по 5 млн. лв. за ремонта на един ?!  Някак си, не ми се струва много рентабилна (за България) тая "Схема"....
0
0
Свинче воевода и Четата (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Щом може масрафа за туристите -комисари да стане от 75 млн.евро(в Естония беше 35 млн.) на 150, щом може магнитните карти за комисарите и антуража да са 12 млн.лева,защо да не може нещо друго?
2
0
Менталчик (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Къде се разтопи Пеевски? На сапун ли го направиха?
2
0
B52 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Марешки, съвсем взе да издиша! Явно ГЕРБ са "пътници"!
3
3
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 146980 | Одобрение: 57110
Цената на МИ-17 /експорния вариант на МИ-8, с леки разлики / е $ 5-6 милиона за чисто нов, през 2006та.....Най-разпространения в света, се ползва в 80 държави и има най-малко катастрофи......Ако нашите идиоти бяха платили 2 пъти повече, щяхме да си купим един чистак.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
0
пътев (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кокала кокала  е сладко нещо комбина съсъ свирка на бай 
8
1
.. (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Ремонт на хеликоптера за 5 млн. лв. ?! Моля ?! Както се казва, ама за 5 млн. лв. - ще купите 5 нови хеликоптера !! И защо хеликоптер, на който, крайният срок за приключване на ремонтните дейности не е приключил... е във въздуха ?! 
5
2
.. (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Само заради този документ... Тумбак Воевода - Каракачанов, трябва да си подаде оставката, и да бъде вкаран в затвора:  Документ: www.prikachi.com/images.php?images/235/9348235v.jpg
2
0
Оса (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МарешкиУхиленУхиленУхилен 
7
0
07 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аlо, аз съм на обратното мнение и не знам какво търси в Парламента.
1
11
alo (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
марешки  е  умен мъж. Незнам  защо не го оценяват  Явно  бърка  на  някого сметките
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама