Веселин Марешки: Няма да подкрепим вота на недоверие

13.06.2018 / 19:05 12

Няма да подкрепим вота на недоверие, искаме само друг министър на отбраната на мястото на Красимир Каракачанов. Това каза  лидерът на „Воля” Веселин Марешки в предаването „Лице в лице”.

Той е категоричен, че партията му не е против самолетите или корабите, но имат приоритети. „Като оправим здравеопазването, образованието и вътрешния ред с останалите пари ще си купим самолети.”

По думите му Каракачанов не е осигурил достатъчно пари в бюджета на армията, за да имат пилотите достатъчно полети, но е намерил за купуване на изтребители.

„Искаме да не се купуват нови самолети, защото заради такива корупционните харчове няма пари за летене на пилотите и за работеща техника. Ако сега като изхарчим парите за ненужни самолети те ще имат нула часове. Кой, ако не Каракачанов отговаря за бюджета в който или не е осигурил средства на пилотите и машините за летателна годност, или парите са откраднати и пилотите ги пращат да летят на санитарен минимум, което е убийствено. Кой ако не Каракачанов носи отговорност”, посочи Марешки.

Лидерът на „Воля” заяви, че ако Каракачанов има морал няма нужда да му иска оставката - трябваше да си е тръгнал и да се намери достоен човек. „Каракачанов намери пари за корупционната сделка за самолетите, а за обучението на пилотите не намери. Това са 1-2 млрд., а 6 млрд. за сделката намери. Не е въпрос на пари, а в чий интерес се управляват тези пари”, каза той.

Марешки допълни, че партията му внася законопроект, в който е записано, че търговска марка няма да може да се прилепва към имена като Ботев, Левски и Раковски. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 151310 | Одобрение: 58905
Двете точки.....През 2007 България продаде 6 парчета МИ-17 на Англия, през Латвия и "прибра" $ 1.5 милиона на чопър.... И още си летят, без проблеми.....През 2011, България изчисти още 12 хеликоптера към Сърбия, но плати $ половин милирд, за 12 кугара /без нощно виждане/...... От тези 12, сега летят 2-3 броя, на другите им метнаха чаршафите....Някой се налапа, но го отнесе българското ВВС...!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 151310 | Одобрение: 58905
Цената на МИ-17 /експорния вариант на МИ-8, с леки разлики / е $ 5-6 милиона за чисто нов, през 2006та.....Най-разпространения в света, се ползва в 80 държави и има най-малко катастрофи......Ако нашите идиоти бяха платили 2 пъти повече, щяхме да си купим един чистак.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама