ВиК – Варна тегли кредити за близо 50 млн. лева за нова инфраструктура

19.11.2020 / 13:19 4

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимка: "Петел", архив 

ВиК – Варна ще тегли кредити за близо 25 млн. евро за да осигури участието си в мащабен проект по европейската програма „Околна среда“ за изграждане на водна инфраструктура. По този повод Общински съвет – Варна ще проведе утре извънредно онлайн заседание, за да даде съгласието си по процедурата.

На практика за собственото участие на ВиК – Варна в мащабния проект на обща стойност над 138 млн. лева ще бъдат теглени три отделни кредита за около 22,4 млн. евро. Освен това водното дружество обаче е договорило и още един, за над 2 млн. евро, който е предвиден за рефинансиране на предишен кредит.

Проектът предвижда да бъдат реконструирани общо 22,49 км. магистрални и довеждащи водопроводи, като така трябва да се решат водните проблеми на вилните зони и курортните комплекски на изток от гр.Варна.

Предвидено е доизграждане на магистрални водопроводи Варна-Златни Пясъци и пресвързване на съществуващата водопроводна мрежа, изграждане на канализационни колектори по бул. “Княз Борис I“, в с. Каменар, довършване на канализационна мрежа в СО “Изгрев“, „Кочмар“, „Сълзица“, „Пчелина“ и „Сотира“, бул. “Христо Смирненски“.

Ще бъдат финансиране още и реконструкция на канализационни клонове по бул.“Вл. Варненчик“, а също и доизграждането на канализационна мрежа в СО: „Бриз“, „Свети Никола“, “Ален мак“, „Ваялар“, „Траката“, „Манастирски рид“. Друга част от парите ще отидат за реконструкция на участъци от деривация Китка-Варна и на магистрален водопровод Девня-Варна.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Ман40 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 5999 | Одобрение: 1419
и ще останат за довършване на вилата...
RB
5
1
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 50531 | Одобрение: 7531
Мам'ка им !Лесно се теглят кредити като ние ще ги плащаме........значи скоро водата ще струва 5лева.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама