ВиК - Варна с голяма иновация! Отваря собствен музей с помощ от ЕС

12.06.2019 / 14:17 2

Интерактивен Музей на водоснабдяването и канализацията ще бъде открит във Варна. Създаването му е в резултат на успешно реализирания проект „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.

Иновативната експозиция се намира в административната сграда на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД. Тя включва ВиК инсталации и 3D визуализация и информационни табла, представящи целият път на водата - от източниците до потребителите и обратно към инсталациите за пречистване и връщането й в природата.

Инициативата е образователна. Целта е да се покаже на учащи се, специалисти и всички граждани какви са основните елементи на водоснабдителните и канализационните системи.
Официалното откриване на Музея на водоснабдяването и канализацията ще се състои на 13 юни 2019 г. от 15.00 часа в сградата на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
7
Гунчо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 842 | Одобрение: 232
Че то сега цялото ВиК си е музей, даже античен.
5
12
MrBean (преди 2 месеца)
Рейтинг: 8371 | Одобрение: 1826
Само да ми кажат защо водата на Варна е отровна,основен преносител на тежки метали и какво ли не,пък тогава да правят музей.Вижте онкозаболяванията откъде са...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама