Видео благодари на коронавируса, че ни напомнил кои сме - предизвика спорове в мрежата

29.03.2020 / 12:11 0

Видео, благодарящо на коронавируса, че ни е напомнил кои сме и какви са нещата, които не сме оценявали, разбуни духовете в мрежата и предизвика разнопосочни реакции в целия свят, пише "Монитор".

По-голямата част - на одобрение, но не малко от коментарите са, че видеото поглежда на проблема "отвисоко". Автор е певица и авторка на песни на име Рия Сокол, а самото видео беше гледано над 15 млн. пъти, откакто е пуснато. То вече се разпространява във Фейсук и с български субтитри. Вижте го тук:

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 16299 | Одобрение: 2809
Наистина има доста положителни ефекти от този вирус - въздухът се изчисти, изчистиха се и каналите във Венеция, птичките пеят без стрес, цените на горивата са вече що-годе нормални и най-важното - хората започнаха да преоценяват приоритетите си, започнаха да си помагат един на друг, някои дори като този отец в Италия, жертваха живота си за ближния! Браво! Усмивка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама