Викнаха полиция в детска ясла във Варна заради записвачка в джоба на момченце

18.05.2017 / 15:04 24

Снимка: Булфото

Зашито в джоба на момченце записващо устройство предизвика скандал в детска ясла „Иглика“ във Варна, в който бе намесена и полицията.

На 17 май в 11 часа детегледачка открила предмета у малкия Виктор. Директорката алармирала общината, а оттам и полицията. Служители на Трето РУ отишли в яслата, прибрали устройството и снели показания от персонала. Родителите на Виктор обаче узнали за инцидента чак в 16 часа, когато баба му отишла да го вземе. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка, пише trud.bg.

„Обясниха ми, че устройството можело да е заплаха за децата, затова викнали униформени, вместо първо да потърсят мен. Все едно съм терорист и съм поставила бомба! Това се прави за назидание, за да не смеят други родители да слагат записвачки“, възмутена бе майката на Виктор – Мария Бадинова.

Пред „Труд“ тя обясни, че ден по-рано зашила устройството в панталона на сина си. Вечерта прослушала записа и чула, че го удрят, защото е станал от масата по време на обяда. Решила да повтори акцията, за да провери дали лошото отношение към детето й е прецедент или практика.

„Надявам се записът да даде основание на полицията да разследва истинските виновници“, каза Бадинова. Тя подаде и жалба в общината, че синът й е удрян и служителите в яслата са превишили правомощията си.

„Ще направим проверка по случая. Но уведомяването на полицията не е нарушение. Изискват го процедурите за сигурност, щом бъде намерен предмет, за който не е ясно какво точно представлява“, коментира Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“, която отговаря за яслите.

Скандалът в „Иглика“ е втори за последния месец. В началото на май детегледачка и медсестра бяха наказани дисциплинарно за нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. Двете бяха уличени, че крещят на хлапетата, след като майки поставиха записващи устройства в играчките на децата си, за да проверят защо са изнервени и се стряскат насън.

Полицейската проверка по случая с Виктор ще приключи до месец, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
Обаче (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Яко как една женица може да прекара 8 часа в слухтене на някакъв запис, за да чуе евентуално някоя лоша дума или плесница на хлапенцето и. Бе тия хора работа нямат ли бе?!Ухилен
6
3
НИКИ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Поредната изтрещяла майка. Аз лично не бих издържал и час на шума и лиготийте на сегашните "дечица". Това са някакви абсолютни лигавнета, които са захвърлени от родителите си на грижите на държавата. И родителите си мислят, че освен да ги гледат учителките имат задължение и да ги възпитават. Не, никой освен вас не е длъжен да ви възпитава отрочетата. Колкото и да не ви се вярва!
9
1
изпушясъл (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Към всяка количка и детско столче за кола трябва да има и тестер за цигарен дим. Тогава да видите реакции.
13
3
даскалката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мили майки, научете първо децата си да се хранят прилично, без да обикалят занималните с филийка хляб, махнете им памперсите и ги научете на уважение към възрастните, и тогава имайте претенции към мед.сестри и персонала на детските заведения.Хранете ги с готвени ястия а не с полуфабрикати, защото след всяко "Мама такова не готви", аз се чудя какво ядат вашите деца.Възпитавайте децата си, защото бумеранга се връща!
13
2
хм (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Айде сега....Аман от майки, жадни да творят сензации. Били го били, че ако имаш запис, що не го ползва? От друга страна "майчице", в тази страна има закони. Които са задължителни. А ако не ти харесва тазци ясла- търси друга за детето си. Бива ли такова нещо? 
10
3
ИГЛИКА (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МОЖЕ ЛИ МАЙКИТЕ ДА КАЖАТ КАК СИ БИЯТ ДЕЦАТА ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ ПО УЛИЦИ И ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, ТОВА ЛИ Е ТЯХНОТО ВЪЗПИТАНИЕ,
8
0
макаренко (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Боят облагородява и омекотява характера. Затова, драги родители,баби и дядовци, възпитавайте децата си да станат добри хора и всичко ще е наред .
16
4
12 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Никой ли не забелязва държанието на малките лигльовци? Добре, че не съм учителка, това на което са подложени сегашните учители не е за издържане. Възпитанието е работа на родителите.
17
3
Запознат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да посегнеш на дете се равнява на това да ритнеш възрастна жена в гърба! 
9
0
крив пръст (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Иииииииии - стигнахме до заплатите! Защо да стане някой учител с ниска заплата и висок шум, придружен от истерии? Еми - няма да стане учител, нито възпитател. То няма и за какво - дори не е престижно. Дори е досадно по цял ден да се занимаваш с чуждите деца - някои добре възпитани, други - не. В добавка получаваш емоционално нестабилни родители, хранещи се от малките издевателства над теб и друг обслужващ персонал. Никой няма право да бие НИКОГО! Или деца не може, но възрастна жена - може?
12
4
до оня с пръста (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да, трябва да има камери и микрофони в държавните и общински учреждения иначе няма съвест, няма оправия, всеки си прави каквото реши. Яно някой е почитател на непочтените игрички??????????????
13
8
Запознат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Никой няма право да бие или ругае малките деца, независимо как се държат. Трябва блага дума, а не уродливо държание, което се явява пример за малчуганите.
8
0
.... (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ехее, че тя  Мария Бадинова работи в Труд бре. Това повече мяза на конфликт на интереси, от колкото на безпристрастно отразаване на новината. А да чуем каква е истината в крайна сметка.
18
4
крив пръст (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се сложат камери и в медицинските кабинети, болници, полиция, министерства - всичко да се вижда. Да строят прозрачни сгради с тонколони отвън, за да се чува къде какво правят. Ей, почитатели на БИГ БРАДЪР, готови ли сте и вие да покажете какво правите по цял ден?
12
5
до оня с пръста (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да не отклоняваме темата за държанието на персонала с това дали трябва да има такъв тип общински заведения, да не забравяме, че те се издържат с бюджет от общините, който се генерира от данъците. 
12
0
Мартиника (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То след няколко години няма да има ни учители, ни възпитатели, които да работят. Спокойно, ще дойдат да работят вероятно тези, които сега са на помощи, или най-мързеливите, щото няма да има друго на разположение. В хотелите по морето вече е факт - няма кой да работи. Всъщност има, ама са без образование и квалификация.
19
1
крив пръст (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да се затворят общинските ясли и детските градини. Майките ще си гледат и обучават децата сами! Те могат всичко и знаят всичко.
8
7
Запознат (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Отношението на хората към децата е под всякаква критика, родители и учители се държат уродливо. Малтретират и тормозят децата, а те се изнервят и стават хиперактивни. Трябва да има камери в детските заведения, които да са достъпни само за родителите и персонала, за да се пресече всяко действие и бездействие на персонала. 
21
12
крив пръст (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тази истерия на майките граничи с лудост! Това седене по 2 години в къщи ги влудява и след това се чудят какво да правят - обсебени само от мисли за това дали някой не бие детето им. Не, никой не бие децата, но със сигурност се налага да се научават на дисциплина. Деца, израснали в дома си  с телевизия и телефони, трудно се впечатляват от обикновената реч на възпитатели и учители. Как може един човек да предположи каква е била причината за някаква реплика, ако не е бил свидетел на ситуацията? Ами ако в този момент детето е в критична ситуация - катери се или души друго дете - това става за секунди и не може да се предположи.... Всички истерични и параноични майки да си гледат сами децата, след като нямат доверие на друг човек. Предлагам да се намали майчинството от 2 години на 2 месеца. Така децата ще бъдат предпазени от девиантното поведение на някои майки в продължение на 2 години. Така майките ще могат да работят и да се развиват професионално или ще стоят у дома по собствена воля. Второ - таксите в детските ясли и градини трябва да е с размер на минимална заплата, за да имат стимул хората да работят. Сега можете да ме линчувате..... хихихих
15
5
Иглика? (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В тази ясла нямаше ли скоро пак тормоз над деца, явно там това е практика. Цялото ръководство е за наказание!
11
12
*** (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
когато има малтретиране на невинни дечица не викат полицията, а се крият всички директори и си позволяват да не дават обяснения на цялото общество и на родителите.Нито лев повишаване на заплати не заслужава цялата образователна система - от детски градини до университети- всичко е с усилията и парите на родителите.Учител не върши нищо без да му се плати за уроци, за това което е длъжен за свърши през тежките 6-часа работен ден.
2
10
до параношиба (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ей ненормалник ,явно доста са ти обърквали мозъка   в градината едно време за да мислиш така
24
8
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20316 | Одобрение: 4831
чула, че го удрят, защото е станал от масата по време на обяда. правилно еми да ги възпитават малко малките дросьослювци!!!!!!!!!!
20
3
якошиба (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ай стига бе това вече стана параноя -цялата държава лудна
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама