Виктор Азманов: Дезинфектантите убиват вирусите, а антибактериалните гелове – бактериите

27.03.2020 / 08:34 0

Когато една фирма произведе даден дезинфекциращ продукт, то той се дава за проби и тест. Едни продукти убиват бактерии, други вирусите, трети гъбички и след тях туберкулозните клетки. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Виктор Азманов, предприемач и производител на дезинфекциращи продукти, пише новини.бг. 

Експертът обясни важната разлика между антибактериалните гелове и дезинфектантите, в условие на коронавирус епидемия:

"Дезинфектантите убиват вирусите, а антибактериалните гелове – бактериите. Ако си търсите дезинфекциращ продукт, на него трябва да да пише дезинфектант и съответно да  има регистрация, която да се провери на сайта на Министерство на здравеопазването. Антибактериалните гелове не са сигурни в убиването на вируси", каза още той.

"В момента има десетки фирми, които слагат име анти-вирус, а отдолу с малки букви пише антибактериален гел. Това е престъпление", допълни предприемачът. 

"Дезинфекцията става на чиста повърхност, препоръчва се първо да се измият ръцете със сапун и после да се дезинфекцират. Ако няма наличие на сапун, но не просто трябва да си излеем дезинфектанта, а да го втрием минимум 15 секунди", завърши Виктор Азманов. 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама