Виктор Николаев с опънати докрай нерви след едносрични отговори за окованото с вериги момиче

30.06.2020 / 08:16 1

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg 

Кадър Нова тв

Нервите на водещия сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев бяха на ръба да се скъсат по време на интервю с Бисерка Йорданова, началник отдел Закрила на детето в Провадия, която трябваше да разясни какво са установили социалните по случая с окованото с верига 14-годишно момиче, но повечето отговори бяха едносрични и неясни.

Момичето е настанено в семейство на близки и роднини от 7 години, като ежемесечно са правени проверки до извънредното положение в България. Лелята, на която е поверено момичето, полага добри и адеватни грижи за него, категорична бе в ефир Йорданова. 

Момичето е намерено, оковано с верига, като катинара е бил закачен за крака му, а свободния край на веригата е бил завързан за крака на леглото. Аз също не го приемам това. Детето е съвсем адекватно. Обяснява оковаването с това, че е бягала от вкъщи, за да се събира с компанията си, посочи Йорданова.

В никакъв случай това не е нормална мярка за едно дете. То в момента е настанено в защитена среда и тепърва ще се вземе решение за отглеждането му, посочи тя.

Доколкото имам информация детето за първи път е връзвано. Това е станало от вечерта докато избяга през нощта. Вързано е било след като лелята си ляга, то се е навечеряло, отговори Йорданова на въпрос дали докато момичето е било вързано за леглото и имало ле е достъп до тоалетна. 

"Имате ли нужда от професионална помощ от други специалисти, които да проучат случая в детайли?", попита Виктор Николаев. 

"Ами да, ние работим всички институции заедно в момента", отвърна тя. И допълни, че може би детето няма да се върне при леля си. Момичето също не може да обясни защо го прави - бягствата, противообществените прояви. Няма насилие спрямо нея през тези 7 години, откакто то живее при леля си. 

Случаят буди безпокойство, което е още по-голямо след този разговор дали всичко ще се изясни от специалистите, които работят на място по случая, завърши Виктор Николаев темата. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 134948 | Одобрение: 333
А едно време имаше ТВУ за такива идиотчета.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама