Виктор от Варна мечтае да не загуби крака си

17.06.2021 / 10:41 0

Кадър БТВ 

Допреди 6 месеца животът на Виктор от Варна е като на всяко дете на 16 години.

Днес Виктор Димов мечтае да не загуби крака си и да пребори коварната болест

16-годишният Виктор от Варна страда от рядко туморно заболяване на крака. Лекари в Турция дават надежди, че може да се възстанови напълно, но сумата е непосилна за неговите родители. Пред бТВ момчето сподели, че се надява да се изправи отново на крака.

Допреди 6 месеца Виктор имал мечти като своите връстници – да се изучи, да има хубава професия и да играе баскетбол. Тогава разбира, че е тежко болен. Сега мечтае само за едно – да не загуби крака си и да пребори коварната болест.

„Много искам да се оправя, защото ми писна само вкъщи да стоя и нищо да не правя. Искам всичко да си е нормално“, казва детето.

През януари момчето е диагностицирано с остеогенен сарком на дясна тибия – рядък и изключително агресивен тумор. Започва веднага химиотерапия, след което идва момента за операция. 

„Лекарите в България направиха всичко възможно, но не могат да осъществят операцията за отстраняване на тумора. Казаха, че на този етап не могат да отстранят тумора освен с ампутация“, споделя майка му Зоя Стефанова.

Семейството търси друга възможност и я намира в Турция, където български деца със заболяването вече са получили помощ. След триседмичен престой там момчето е физически готово за операцията, но за нея са нужни 78 000 евро.

Родителите му търсят помощ от Фонда за лечение на деца в чужбина към Здравната каса, откъдето очакват отговор.

„Онколози, ортопеди, хирурзи, всеки трябва да се произнесе. Техните срокове са 7-дневен за всяко едно решение, но ако чакаме пълния срок, не знам“, казва бащата на Виктор.

Операцията в Турция вече е отложена веднъж заради липсата на средства и трябва да се състои буквално до дни. В момента Виктор е в отлично състояние за интервенцията, но не се знае още колко дълго ще се запази така.

„Реално Вики и аз живеем от януари насам само в болници. Бих искала да се движи съвсем нормално, да вървим заедно, не с патеричка. Да си ходи на училище, да се събира с приятели“, казва Зоя.

До този момент с помощта на много хора от цяла България семейството е събрало половината от нужната сума. Времето обаче изтича.

Ако искате да помогнете на Виктор, можете да дарите на:
IBAN: BG55STSA93000027947225
BIC:STSABGSF
Титуляр: Виктор Спасов Димов
Банка ДСК


 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама