Вирусът „Мичиган“ носи риск за грипна епидемия у нас

13.09.2017 / 15:08 1

Четири щама на грипния вирус се очакват в България. От 143 лаборатории по света, включително и в наши, има доста добра информация за новите щамове в южното полукълбо. Това обясни пред БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му, вирусът Мичиган може да предизвика сезонната грипна епидемия, пише Inews.

Д-р Ангел Кунчев коментира, че много трудно се прогнозира грипът и развитието на епидемията. Според епидемилозите със сигурност щамът "Мичиган" ще замени най-сетне щама "Калифорния". Дали ще предизвика епидемия обаче специалистите не могат да са сигурни, но само предполагат на база заболеваемостта в Австралия.


Д-р Кунчев успокои хората, че този щам "Мичиган" не предизвиква такива усложнения като "Калифорния", но все пак показва възможност за усложнения - предимно пневмония.

"Тази класическа картина на грипа, която виждаме в Австралия, е това, което познаваме. Най-засегнати възрастови групи там са над 80 години и децата между 5 и 11 години. Това е нещо, което си знаем за заболяването”, подчерта д-р Ангел Кунчев.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Ян Бибян (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Все "подаръци" от американците .
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама