Вирусолози: Почиствайте навсякъде дома си, дрехите - на терасата

23.03.2020 / 11:51 1

Изображение 4sales.bg

„Ню Йорк Таймс“ публикува подробни инструкции как бързо и ефективно да почистите дома си, за да се предпазите откоронавируса. Това отнема само няколко минути според изданието, пише jenata.blitz.bg.

От дни власти и експерти тръбят колко важна е личната хигиена, за да се предпазим от опасната зараза.

Според вирусолози най-добре още когато се приберем да изкараме якето си за 3 часа на терасата и непрестанно да почистваме ръцете си с препарати, а после да слагаме крем, за да предпазим кожата си.

Най-опасна е заразата по дръжките на вратите, твърдят учени. Именно затова е важно ръцете ни да са чисти, защото ако след това с тях докоснем лицето си, може да се заразим с COVID-19.

Редакторите на „Ню Йорк Таймс“ помолиха експерти да дадат съвети как бързо и ефективно да изчистят апартамента си. Специалистите съветват да се съсредоточим върху дезинфекцията на предмети и повърхности, които използваме най-често – хладилник, микровълнова, маси, столове, дружки на врати и на шкафове.

Специалисти съветват да използвате антибактериални средства или пък поне сапунен разтвор.

Почистването трябва да става с ръкавици, които също да се дезинфекцират след това. За банята и кухнята трябва да използвате различен комплект ръкавици.

Много голямо внимание трябва да се обърне на дезинфекцията на банята и тоалетната. Трябва внимателно да почистите както копчето за пускане на водата, така и всички кранчета и тоалетната чиния.

Трябва да правите това почистване ежедневно.

След като направите всичко описано, трябва да измиете добре ръцете си, след това да ги дезинфекцирате с антибактериално средство и да сложите крем, с който да хидратирате и омекотите кожата си./


 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
айки (преди 2 седмици)
Рейтинг: 14643 | Одобрение: 5808
   и с какво да се почиства ......освен белина , която е малко по евтина , не виждам друго......всички дезинфектанти са с много високи цени.....
2
5
Варна (преди 2 седмици)
Рейтинг: 71755 | Одобрение: 35640
очаквам утре да ни посъветват и да горим дрехите си след всяко обличане. тез маниаци на тема дезинфекция съм забелязал че са най болнави. като чистиш дръжката по сто пъти не може ли да се заразиш пак.  
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама