Висши командири на "Ислямска държава" са убити при въздушни удари на САЩ в Афганистан

13.08.2017 / 14:00 6

Няколко висши ръководители на Ислямска държава са убити при въздушни удари над Афганистан, съобщи военното ведомство на САЩ, цитирано от Ройтерс. Според изявлението на командването в Кабул единият от убитите е Абдул Рахман - емира на провинция Кунар за Ислямска държава, съобщава БНТ.

Трима други висши членове на ИД са били убити при бомбардировките в източната провинция Кунар.

"Смъртта на Абдул Рахман нанася поредния удар във висшето ръководство на Ислямска държава", каза ген. Джон Никълсън, главнокомандващ на американската армия в Афганистан.

Емирът на групировката Абу Саид беше убит при удари в Кунар през юли. През април американската армия удари цели на ИД в провинция Нангархар с т.нар. „Майка на всички бомби“ (MOAB) - едно от най-мощните конвенционални оръжия, използвани от армията на САЩ.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 129496 | Одобрение: 48391
На снимката има и американски самолети.........Тези в дясно , двата , по-малките са Ф-15.......Вероятно снимката показва прихващане на ТУ-160 от Ф-15 , някъде около Аляска , или над Балтийско море......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
ку-ку-ри-гууууу (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аллоуууу, проскубаните, тази снимка не е на хАмерикански самолети, бе!!! Това са руските Ту-160, известни с името "белият лебед"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
промених си мнението (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гумичката KOHINOR търка добре!!!
2
1
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 129496 | Одобрение: 48391
В  Афганистан населението се дели на около 17 народности , като най-много са пущуните и после таджиките......Не се оплакват , корави хора и казват : Ходоро шокер кемо зенда хастем / Слава на Бога , че сме живи / и „ Зендаги мигзара” / Животът продължава /......Карзай казва : Опитах се да направя страната  добра за живеене , но от Афганистан изобщо не става държава”......У.Чърчил е бил английски офицер там през 1897 и казва : Тук всеки се бие срещу всеки и всички срещу чужденците . Системата е създала такъв странен и непоследователен кодекс на честта , че е непонятен за един логичен ум......Четах книга издадена година преди руското отстъпление , на руски офицер-психолог , участвал във войната  1979-1989 , който казва : Скоро ще се оттеглим , но друг ще дойде.....Тази земя не търпи вакуум..........И наистина след две години влязаха американците......Някакви планове и стратегии ? Нама начин , Тито ! Колкото хората можем да се отървем от плевелите , толкова ще се отървем  и от тия.......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
Тито (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Здравей Крис , добре че ти се обади иначе аз щях да обърна внимане но мисълта ми е за друго. Смисъла на противопоставяне между тъй наречените МУДЖАХИДИНИ и цивилизования свят е ликвидиране на някой уж много важен лидер и с това пороблема се смята за решен. Сигорен съм нито в Американците нито в Руснаците има желание и съответно план и стратегия за оттърваване на този регион от тези изроди. 
3
1
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 129496 | Одобрение: 48391
Показаните бомбери са руските ТУ-160........
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама