Вицепремиерът Христо Алексиев: Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи

10.08.2022 / 16:33 6

Кадър Нова

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев извърши инспекция на територията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция - България.

"Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи", каеза той.

"Знаете, че това е абсолютен приоритет и за служебното правителство, и за кризисния щаб. Полагаме денонощни усилия, за да приключим всички действия по приключването на неговото довършване. Огледахме всички локации, които са проблемни и критични. Набелязали сме решения. Строителят трябва да подготви график. А държавата е мобилизирана, за да помогне за приключването на този проект”, посочи той, цитиран от NOVA. 

По думите му има един голям проблем, който остава нерешен. „Той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази скада – той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”.

Той подчерта, че се прави всичко възможно газовата връзка да бъде завършена до началото на отоплителния сезон.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който също беше на инспекция, беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектора ще са всеки ден. "ДНСК в региона ще проверява всеки ден както строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи", подчерта той. 

Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

Заваляха и коментари.

Ето какво пише бившият посланик на България в Русия Илиан Василев:

Протестът довечера, на който няма да мога да присъствам, не съм в София, е много важна проява, която трябва да държи под контрол служебното правителство и да осуети плановете на задкулисието да реанимира договора с Газпром и сключи нов, както, да блокира интерконектора с Гърция под благовиден предлог - представят за съществен пропуск някакъв дребен детайл (чешмичка, боя, озеленяване - които са в процес на отстраняване), които нямат отношение към функционалната пригодност на газопровода. съответно основание да не се сертифицира газопровода.

От гръцка страна всичко е ок, просто нашите служби изведнъж се заядоха. По поръчка.

По същата причина, без граждански натиск и контрол, ще заметат, отново под благовиден петрол офертата за каргата от ВПГ, които дават сигурност. Няма проблем даси правят каквито си искат търгове, но време няма. То е ясно, че накрая искат ситуация на извънредност, в която всички мерки са оправдани.

Не е само природния газ. Институциите мълчат по скандалната реакция на Варненския съд, който връща на Путин негов опонент, който чака присъда и затвор за политическите си изяви. Що за идиотщина или по-скоро азиатщина има у нашите съдии? Генконсулът на Русия много настоявал!? Но, той също настоява Копейкин да управлява и какво от това?

Улицата е наша и не трябва да изпускаме този възможност за влияние върху политически процеси, за да не се диктуват от задкулисието.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Бай Дън (преди 1 годинa)
Рейтинг: 811 | Одобрение: -929
Как хубаво им стоят раирани дрешки....
Предаването за нивото на водите на река Дунав ми е много по-интересно от форума на "Петел"
4
0
vipera (преди 1 годинa)
Рейтинг: 258 | Одобрение: 48
КЪДЕ БЕШЕ ДОСЕГА  ИЛИАН ВАСИЛЕВ ,ЧЕ ЧАК СЕГА ВЗЕ ДА СЕ ТЮХКА ЗА ГАЗА???? И ТОЙ Е ПРОДАЖНИК КАКТО ВСИЧКИ ДА СЕГА.
ВАЛЕНТИНА
1
7
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
А говореха обратното
Истината преди всичко
2
4
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 169282 | Одобрение: 33362
ГлЮпусти! Кирчо каза, че тЪрбЪта е пълЬна!...Аз на тебе ли ще вярвам - некъФ си вицепремиер, или на усмихнатия чаровник от Цанада?....:devil:;)
1
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 139296 | Одобрение: -1989
ХАхаха,когато ми кажат "трябва да съберем екип" ми става ясно че имам работа със съветски комунисти-апаратчици. Как си представя да има газ в конектора? Да не би да е платил? И той конектора не е туба.
8
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Е как така? Нал патологичния лъжец Кирчо завъртя крана и пусна гаZ?! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама