php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Вижте как да научим детето си да не се страхува от зъболекаря

17.02.2015 / 15:32 1

Стоматологът е може би "най-страшният" лекар за децата. Посещението при него в повечето случаи е свързано с детски сълзи и много нерви от ваша страна. За да не се случи това трябва отрано да подготвите малчугана. Как да постъпите?

Постарайте се да изберете познат стоматолог, при това да има опит за работа с деца.

Първото впечатление е много важно. Дори и да сте подготвили детето, всичко е в ръцете на лекаря, пише bgfermer.bg.

Малкият трябва да се чувства сигурно, а лекарят да успее да намери подход към него. Най-добре е ако може прегледът и лечението да станат в игрова форма.

Разбира се в това отношение най-предпочитани са частните кабинети, но не винаги имаме възможност да отидем в такава клиника и прибягваме към зъболекарските кабинети в поликлиниката. Но и там работят специалисти. При това зъболекарят не е само един.

Ако видите, че детето се доверява на един лекар, старайте се всеки път да го записвате при него. Най-важното е то да се чувства спокойно и уверено в кабинета.

Запознайте детето с професията

Това съвсем не е трудно. Не е необходимо да имате задълбочени познания и да използвате професионални термини.

Просто обяснете на детето защо е нужно да се посещава редовно зъболекаря. Поиграйте с него на зъболекарски кабинет - нека любимото мече да го "боли" зъб и заедно да го лекувате. Може да запишете в кабинета на малкия стоматолог татко, баба и дядо - нека детето влезе в ролята на лекар.

Най-добрият пример е личният

Помнете, че примерът е по-убедителен от всякакви теории. Запишете си час при стоматолог, дори и да нямате належаща нужда - просто на профилактичен преглед, и вземете със себе си детето. Така то ще се убеди, че посещението при зъболекаря не е страшен.

Помнете за профилактиката

Постарайте се да сведете посещенията при стоматолога до минимум - само за профилактични прегледи. Разбира се това може да стане само при здрави зъби, а за това трябва да отделяте внимание на профилактиката.

Грижете се за зъбите на детето още от най-ранна възраст. Преди появата на първите зъбки трябва редовно да обтриване венците с чиста мека кърпа.

Когато се появят първите зъби, те също трябва да бъдат почиствани. Когато детето може само да се грижи за устната си хигиена, идете заедно в магазина и нека то избере своята четка. Обърнете внимание тя да е с мек косъм, главичката да не е голяма, а дизайнът да е с ярки цветове.

Детето трябва да почиства зъбите си само в присъствието на възрастен - така ще можете да му покажете как се прави това правилно.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Gogata (преди 6 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Вродено ни е да се страхуваме от зъбарите

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik